Ce Dumnezeu mare ai!

  Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Așa dar, cât avem prilej, să facem bine la toți, și mai ales fraților în credință. Galateni 6:9-10

  Într-o zi de vară a venit o vecină în vârstă la noi, să-i ducem covoarele la spălătorie. Doar eu eram acasă.  Neavând mașină, le-am  dus cu bicicleta, asigurând-o că i le voi aduce și înapoi.

  Zilele au trecut și vecina nu a mai dat nici un semn, așa că eu am uitat de ea. Mi-am luat câteva zile libere și m-am hotărât să merg la soțul în pastoral, duminică dimineață. Sâmbătă seara a venit vecina și m-a anunțat că luni putem lua covoarele, iar când a aflat că voi pleca a doua zi și n-o pot ajuta, a fost foarte dezamăgită. M-am despărțit de ea lăsând-o supărată.

  După ce am intrat în casă m-am rugat: “Doamne, ce mărturie las eu despre tine? Ce să fac?” Nici nu am terminat rugăciunea și mi-a venit gândul să mă duc la spălătorie, dar rațiunea îmi spunea că nu am ce căuta acolo, deoarece este sâmbătă seară. Întrucât gândul persista, am pornit spre spălătorie. Acolo era pustiu și gol. Dar o femeie se uita lung la mine, din curtea spălătoriei. . I-am spus problema mea și întâmplător era chiar mama patronului. M-a poftit înăuntru, i-am zis numele vecinei și mi-a dat covoarele.

  Când am bătut la ușa vecinei a rămas fără cuvinte, iar după ce i-am povestit totul a exclamat plină de bucurie: “Ce Dumnezeu mare ai!”

  Tudorascu Ibolyia, Intructor exploratori, Tr.Sud

  Ce Dumnezeu mare ai! - 2019. Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Așa dar, cât avem prilej, să facem bine la toți, și mai ales fraților în credință. Galateni 6:9-10
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Nu ești singur!

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...