„Vă rog frumos”

  Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea și Proorocii. Matei 7:12

  „Vă rog frumos”

  Știu că îți place ca mama și tata, profesorii și prietenii să se poarte foarte frumos cu tine, așa-i? Ai vrea ca mereu să auzi cuvinte plăcute și să fii mereu întâmpinat de un zâmbet larg. Însă vreau să te întreb; tu cum te porți cu ceilalți? 

  Mama mea ne-a învățat pe mine și fratele meu că, deși nu suntem foarte bogați, avem alte lucruri mai importante: putem fi politicoși, amabili și respectoși cu cei din jur. Am fost învățați să spunem „vă rog frumos”, „mulțumesc”, să folosim apelativele „doamnă/domn” pentru a ne adresa celor din jur, să nu vorbim urât și multe altele. Am fost învățat să respect și voi fi respectat, să iubesc și voi fi iubit, să ajut și voi fi ajutat.

  Un studiu recent arată că oamenii cu o atitudine adecvată, care colaborează în mod eficient cu ceilalți, sunt preferați de angajatori și ocupă funcțiile cele mai înalte. 

  Astăzi te provoc să-i respecți pe cei din jurul tău, să te comporți cu ceilalți frumos. Nu uita, acesta este sfatul din partea lui Dumnezeu pentru tine, este atât de prețios, nu-l neglija și vei ajunge cel mai sus…în Cer!

  Claudiu Țepuș, pastor tineret Conferința Muntenia

  „Vă rog frumos” - 2019. Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea și Proorocii. Matei 7:12
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...