„Vă rog frumos”

  Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea și Proorocii. Matei 7:12

  „Vă rog frumos”

  Știu că îți place ca mama și tata, profesorii și prietenii să se poarte foarte frumos cu tine, așa-i? Ai vrea ca mereu să auzi cuvinte plăcute și să fii mereu întâmpinat de un zâmbet larg. Însă vreau să te întreb; tu cum te porți cu ceilalți? 

  Mama mea ne-a învățat pe mine și fratele meu că, deși nu suntem foarte bogați, avem alte lucruri mai importante: putem fi politicoși, amabili și respectoși cu cei din jur. Am fost învățați să spunem „vă rog frumos”, „mulțumesc”, să folosim apelativele „doamnă/domn” pentru a ne adresa celor din jur, să nu vorbim urât și multe altele. Am fost învățat să respect și voi fi respectat, să iubesc și voi fi iubit, să ajut și voi fi ajutat.

  Un studiu recent arată că oamenii cu o atitudine adecvată, care colaborează în mod eficient cu ceilalți, sunt preferați de angajatori și ocupă funcțiile cele mai înalte. 

  Astăzi te provoc să-i respecți pe cei din jurul tău, să te comporți cu ceilalți frumos. Nu uita, acesta este sfatul din partea lui Dumnezeu pentru tine, este atât de prețios, nu-l neglija și vei ajunge cel mai sus…în Cer!

  Claudiu Țepuș, pastor tineret Conferința Muntenia

  „Vă rog frumos” - 2019. Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea și Proorocii. Matei 7:12
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...