Atâta har

  Bucurați-vă întotdeauna. Rugați-vă neîncetat. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. 1 Tesaloniceni 5:16-18

  La sfârșitul anului 2013 se constituia prima grupă de exploratori din Orașul Ovidiu, Jud. Constanța, la 8 km distanță de orașul Constanța și 10 km de stațiunea Mamaia. Imediat în primăvara următoare a anului 2014 un coleg mi-a sugerat să preiau activitatea persoanelor cu dizabilități a Asociației „Ridică-te și umblă”. După prima întâlnire oficială a persoanelor cu dizabilități mi-am dat seama de importanța textului: „Bucurați-vă întotdeauna”! De ce? Pentru că putem merge, putem urca pe munți în timp ce alți tineri sunt țintuiți într-un scun cu rotile.

  Am mai înțeles importanța sintagmei „Rugați-vă neîncetat”! De ce? Pentru că suntem vulnerabili. Pentru că doar „sub ocrotirea Celui Prea Înalt” avem siguranța clipei următoare? Te provoc a-ți lua doar un minut și să-ți revizuiești propria viață analizând de câte ori ai fi putut fi accidentat să ajungi într-un scaun cu rotile sau chiar să mori.

  Așadar, „Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile”! mai concret: pentru că te-ai trezit în dimineața aceasta, mai ales dacă te-ai trezit și cu gândul la Dumnezeul creator, sau poate pentru că poți încheia ziua aceasta. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru hrană și apă, un explorator apreciază când are pe un traseu apă suficientă și hrană măcar. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru cel mai mare dar „Mântuitorul nostru Isus Hristos”!

  Cu prima întâlnire a unui explorator mulțumește-I lui Dumnezeu pentru ceva!

  „Atâta har” – „Ce minunat” (161 Imnuri Creștine 2013)

  Daniel Glodeanu, instructor exploratori, pastor Conferința Muntenia

  Atâta har - 2019. Bucurați-vă întotdeauna. Rugați-vă neîncetat. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. 1 Tesaloniceni 5:16-18
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Nu ești singur!

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...