Să am întotdeauna un cântec în inimă!

Bucurați-vă întotdeauna. Rugați-vă neîncetat. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. 1 Tesaloniceni 5:16-18

Ce versete frumoase! Îndemnurile de a ne bucura și de a-I mulțumi lui Dumnezeu sunt repetate de multe ori în Biblie. Bucuria este una din roadele Duhului Sfânt. Un imn frumos pe care îl fredonez acum și pe care te îndemn și pe tine să îl asculți astăzi este „Bucurați-vă!”. Ultima strofă și refrenul spun așa:

„Bucurați-vă de viață, de iubire și visări,

Și de orice dimineață, de odihnă și-nserări,

Bucurați-vă de pace, de prezent și de trecut,

De Acel ce poate face totul nou, ca la-nceput!

Bucurați-vă, bucurați-vă pentru tot ce-n cale întâlniți!

Bucurați-vă, bucurați-vă, Dumnezeu vă face fericiți! ”

Notează cinci lucruri concrete pentru care ești recunoscător. Apoi mulțumește-I Domnului în rugăciune pentru ele. Observă schimbările care apar în atitudinea și în concepția ta despre viață. Exercițiul acesta îți va arăta cât de importantă este bucuria și recunoștința în experiența ta cu Dumnezeu.

Ramona Andraș – masterghid

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video