Mai lungă decât viața unei stele

  Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului, și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac și în veci de veci. Daniel 12:3

  Tuturor ne place să privim un cer înstelat într-o noapte senină și suntem fascinați de frumusețea stelelor când avem posibilitatea să le privim prin telescop sau să admirăm imagini cu detalii din Univers. 

  Cu ochiul liber se pot observa, noaptea, până la 6000 de stele, iar printr-un telescop putem deja observa sute de mii de stele.  Stelele au mărimi, culori și străluciri diferite și se deplasează cu o viteză mare prin Univers. Strălucirea lor depinde de mai mulți factori (masă, compoziția chimică). 

  Cea mai strălucitoare stea vizibilă cu ochiul liber este Sirius (gr. „luminos”). 

  Durata de viață a stelelor este estimată la sute de mii sau milioane de ani. 

  Biblia vorbește de cei înțelepți și de aceia care învață pe semenii lor să facă ceea ce este drept și îi compară cu stelele care strălucesc pentru veșnicie. Este planul lui Dumnezeu să răsplătească pe cei care aleg să facă ceea ce este drept, iar „cei neprihăniți vor străluci ca Soarele în Împărăția Tatălui lor” (Matei 13:43).

  Alege astăzi să faci ceea ce este drept și să îi înveți și pe prietenii tăi dreptatea, iar în veșnicie, Dumnezeu te va face să strălucești asemenea minunatelor stele!

  Și încă ceva, vorbește cu instructorul tău și propuneți-vă să parcurgeți cu grupa explo, în perioada următoare, specializarea Stele. Merită!

  Teofil Brașov, pastor tineret Conferinta Muntenia

  Mai lungă decât viața unei stele - 2019. Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului, și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac și în veci de veci. Daniel 12:3
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Un ordin de respectat

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Dragul meu...

  Căutați-Mă!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Cu siguranță...

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...