Mai lungă decât viața unei stele

Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului, și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac și în veci de veci. Daniel 12:3

Tuturor ne place să privim un cer înstelat într-o noapte senină și suntem fascinați de frumusețea stelelor când avem posibilitatea să le privim prin telescop sau să admirăm imagini cu detalii din Univers. 

Cu ochiul liber se pot observa, noaptea, până la 6000 de stele, iar printr-un telescop putem deja observa sute de mii de stele.  Stelele au mărimi, culori și străluciri diferite și se deplasează cu o viteză mare prin Univers. Strălucirea lor depinde de mai mulți factori (masă, compoziția chimică). 

Cea mai strălucitoare stea vizibilă cu ochiul liber este Sirius (gr. „luminos”). 

Durata de viață a stelelor este estimată la sute de mii sau milioane de ani. 

Biblia vorbește de cei înțelepți și de aceia care învață pe semenii lor să facă ceea ce este drept și îi compară cu stelele care strălucesc pentru veșnicie. Este planul lui Dumnezeu să răsplătească pe cei care aleg să facă ceea ce este drept, iar „cei neprihăniți vor străluci ca Soarele în Împărăția Tatălui lor” (Matei 13:43).

Alege astăzi să faci ceea ce este drept și să îi înveți și pe prietenii tăi dreptatea, iar în veșnicie, Dumnezeu te va face să strălucești asemenea minunatelor stele!

Și încă ceva, vorbește cu instructorul tău și propuneți-vă să parcurgeți cu grupa explo, în perioada următoare, specializarea Stele. Merită!

Teofil Brașov, pastor tineret Conferinta Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video