Mai lungă decât viața unei stele

  Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului, și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac și în veci de veci. Daniel 12:3

  Tuturor ne place să privim un cer înstelat într-o noapte senină și suntem fascinați de frumusețea stelelor când avem posibilitatea să le privim prin telescop sau să admirăm imagini cu detalii din Univers. 

  Cu ochiul liber se pot observa, noaptea, până la 6000 de stele, iar printr-un telescop putem deja observa sute de mii de stele.  Stelele au mărimi, culori și străluciri diferite și se deplasează cu o viteză mare prin Univers. Strălucirea lor depinde de mai mulți factori (masă, compoziția chimică). 

  Cea mai strălucitoare stea vizibilă cu ochiul liber este Sirius (gr. „luminos”). 

  Durata de viață a stelelor este estimată la sute de mii sau milioane de ani. 

  Biblia vorbește de cei înțelepți și de aceia care învață pe semenii lor să facă ceea ce este drept și îi compară cu stelele care strălucesc pentru veșnicie. Este planul lui Dumnezeu să răsplătească pe cei care aleg să facă ceea ce este drept, iar „cei neprihăniți vor străluci ca Soarele în Împărăția Tatălui lor” (Matei 13:43).

  Alege astăzi să faci ceea ce este drept și să îi înveți și pe prietenii tăi dreptatea, iar în veșnicie, Dumnezeu te va face să strălucești asemenea minunatelor stele!

  Și încă ceva, vorbește cu instructorul tău și propuneți-vă să parcurgeți cu grupa explo, în perioada următoare, specializarea Stele. Merită!

  Teofil Brașov, pastor tineret Conferinta Muntenia

  Mai lungă decât viața unei stele - 2019. Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului, și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac și în veci de veci. Daniel 12:3
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Înțelepciunea care vine de Sus

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...