Femeia cu cartea

  Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului, și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac și în veci de veci. Daniel 12:3

  Gladys Aylward (1902-1970) simte de tânără chemarea de a pleca în China pentru a-i ajuta pe oamenii de acolo. Participă la cursurile de misiune, dar este declarată inaptă. Cu toate acestea, pleacă în anul 1932 spre China pe propriile economii. La venirea în sat a fost numită „femeia cu cartea” pentru că avea mereu la ea Biblia, din care le citea oamenilor când avea ocazia. În timpul atacului japonez ajută populaţia chineză şi devine sfetnicul de încredere al Mandarinului. La venirea armatei japoneze, Gladys fuge cu toţi copiii orfani de care se îngrijea. Călătoreşte pe jos peste 30 de zile, trece munţii spre regiunile neocupate de după râul Huang Ho împreună cu peste 100 de copii, pe care îi salvează de la foamete, adesea cu preţul propriei vieţi. De-a lungul vieţii, ea a slujit în tabere de refugiaţi, în închisori, într-o colonie de leproşi, printre studenţi şi călugări budişti.

  Dumnezeu ne cheamă pe fiecare la o misiune specială, aceea de a aduce Evanghelia Lui întregii omeniri și împreună să putem intra în Canaanul Ceresc. În urma unei întâlniri providențiale cu Dumnezeu vom putea fi schimbaţi, să fim sare și lumină pentru lumea întreagă.

  Andrada Sîngeorzan, Intructor exploratori, Tr.Sud

  Femeia cu cartea - 2019. Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului, și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac și în veci de veci. Daniel 12:3
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...