Femeia cu cartea

  Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului, și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac și în veci de veci. Daniel 12:3

  Gladys Aylward (1902-1970) simte de tânără chemarea de a pleca în China pentru a-i ajuta pe oamenii de acolo. Participă la cursurile de misiune, dar este declarată inaptă. Cu toate acestea, pleacă în anul 1932 spre China pe propriile economii. La venirea în sat a fost numită „femeia cu cartea” pentru că avea mereu la ea Biblia, din care le citea oamenilor când avea ocazia. În timpul atacului japonez ajută populaţia chineză şi devine sfetnicul de încredere al Mandarinului. La venirea armatei japoneze, Gladys fuge cu toţi copiii orfani de care se îngrijea. Călătoreşte pe jos peste 30 de zile, trece munţii spre regiunile neocupate de după râul Huang Ho împreună cu peste 100 de copii, pe care îi salvează de la foamete, adesea cu preţul propriei vieţi. De-a lungul vieţii, ea a slujit în tabere de refugiaţi, în închisori, într-o colonie de leproşi, printre studenţi şi călugări budişti.

  Dumnezeu ne cheamă pe fiecare la o misiune specială, aceea de a aduce Evanghelia Lui întregii omeniri și împreună să putem intra în Canaanul Ceresc. În urma unei întâlniri providențiale cu Dumnezeu vom putea fi schimbaţi, să fim sare și lumină pentru lumea întreagă.

  Andrada Sîngeorzan, Intructor exploratori, Tr.Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...