Femeia cu cartea

  Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului, și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac și în veci de veci. Daniel 12:3

  Gladys Aylward (1902-1970) simte de tânără chemarea de a pleca în China pentru a-i ajuta pe oamenii de acolo. Participă la cursurile de misiune, dar este declarată inaptă. Cu toate acestea, pleacă în anul 1932 spre China pe propriile economii. La venirea în sat a fost numită „femeia cu cartea” pentru că avea mereu la ea Biblia, din care le citea oamenilor când avea ocazia. În timpul atacului japonez ajută populaţia chineză şi devine sfetnicul de încredere al Mandarinului. La venirea armatei japoneze, Gladys fuge cu toţi copiii orfani de care se îngrijea. Călătoreşte pe jos peste 30 de zile, trece munţii spre regiunile neocupate de după râul Huang Ho împreună cu peste 100 de copii, pe care îi salvează de la foamete, adesea cu preţul propriei vieţi. De-a lungul vieţii, ea a slujit în tabere de refugiaţi, în închisori, într-o colonie de leproşi, printre studenţi şi călugări budişti.

  Dumnezeu ne cheamă pe fiecare la o misiune specială, aceea de a aduce Evanghelia Lui întregii omeniri și împreună să putem intra în Canaanul Ceresc. În urma unei întâlniri providențiale cu Dumnezeu vom putea fi schimbaţi, să fim sare și lumină pentru lumea întreagă.

  Andrada Sîngeorzan, Intructor exploratori, Tr.Sud

  Femeia cu cartea - 2019. Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului, și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac și în veci de veci. Daniel 12:3
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...