Vioara a doua

  Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuș. 4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora. Filipeni 2:3-4

  Întrebat care este cel mai greu instrument de cântat, dirijorul și compozitorul Leonard Bernstein a răspuns: “Vioara a doua. Cunosc o mulțime de violoniști care vor să cânte la vioara întâi, dar să găsești pe cineva care poate cânta la vioara a doua cu entuziasm, e greu. Dar dacă nu ai vioara a doua, nu ai armonie.”

  Se pare că Generalul American Robert E. Lee știa valoarea de a cânta la vioara a doua, fiind un “gentleman” care nu și-a uitat niciodată manierele.  Se povestește că într-o ocazie mergea cu trenul într-un vagon care era plin de ofițeri și soldați.  La o stație dintr-o zonă rurală, a urcat în vagon o femeie în vârstă, îmbrăcată sărăcăcios care a străbătut tot vagonul pentru a găsi un loc.  Când a ajuns în dreptul lui, Lee s-a ridicat și i-a oferit locul.  Rând pe rând mulți soldați s-au ridicat pentru a-i oferi locul generalului. El însă a refuzat spunând: “Nu domnilor, dacă nu l-ați oferit doamnei, nu îl pot primi nici eu”  

  Versetul de azi vorbește și despre a privi la foloasele altora. Eu cred că și a oferi locul tău unei persoane mai în vârstă (sau unei femei) într-un mijloc de transport este un mod prin care putem aplica acest verset.  Pentru a putea împlini nevoile altora, trebuie să le vedem.

  Benjamin Stan

  Vioara a doua - 2019. Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuș. 4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora. Filipeni 2:3-4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...