Fără mofturi

  Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuș. 4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora. Filipeni 2:3-4

  „În secolul XXI se spune că nu mai contează ceea ce faci tu însuți, ci cum știi să-i motivezi pe cei ce te înconjoară. Un exemplu perfect sunt câinii. Câinele nu-și face griji: „Mai întâi du-mă acasă, hrănește-mă, spală-mă, apoi voi da din coadă.” El, dând din coadă, demonstrează afecțiunea și sentimentele, apoi primește în schimb ce i se cuvine. Cu toate acestea, el nu-ți cere nimic să-i dai. El se comportă în așa fel, încât tu singur îi dai ceea de ce are nevoie.

  Cățeii nu fac mofturi când trebuie să-și arate atașamentul și dragostea. Când un cățel ține la o persoană, îi arată asta. Așa că ar trebui să le urmăm exemplul. Micile semne și gesturi cu înțeles pe care le arătăm celorlalți au un impact major asupra relațiilor pe care le avem sau le putem dezvolta. Mările și oceanele nu pot exista fără fiecare particulă de apă. Fiecare om își joacă propriul rol în această lume. Suntem cu toții o mică parte a întregului și avem datoria să lucrăm pentru binele altora. Aceasta a făcut Dumnezeu, înainte ca noi să facem ceva, El a făcut totul pentru noi…”

  Sorin Bălăceanu, Instructor de exploratori Pătrăuți

  Fără mofturi - 2019. Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuș. 4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora. Filipeni 2:3-4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...