Ceasul

  Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuș. 4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora. Filipeni 2:3-4

  CEASUL 

  Așa-i că îţi dorești să fii special și pentru asta faci orice efort? Să știi că poți fii deosebit doar fiind tu însuţi, pentru că ești unic. Cunosc un copil obișnuit căruia nu-i place lăudăroșenia, sau, cum spune Pavel, lucrurile făcute din „slavă deșartă”. Insă în clasa lui a te lăuda cu prețul noilor achiziții e ceva obișnuit. Băiatul a primit într-o zi în dar de la tatăl lui un ceas de mână frumos şi scump. A doua zi colegii l-au iscodit: „Cu cât l-ai luat?” „Cu 5 lei de la Ocska!” (în traducere, piața de vechituri). Ce părere ai, a fost deosebit? Te asigur că da! El a dovedit marele curaj de a sfida nonvaloarea. Nu contează ceea ce ai, ci ceea ce ești. Toți eroii, bogaţi sau săraci, au fost atât de speciali încât li s-a dus vestea până la noi. Iar Isus i-a întrecut pe toți. Copile drag, care poate încă mai porți acel ceas pe mână și tu copile drag care doar ți-l dorești, să știi că cele mai mari averi sunt acelea care nu sunt de cumpărat. Laudă-te doar cu ceea ce ești şi cu cât ești de iubit. Și atunci vei fi deosebit. Așa îţi doresc, copil deosebit!

  Cipriana Gedo, instructor exploratori, Nazna, Conferința Transilvania Sud

  Ceasul - 2019. Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuș. 4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora. Filipeni 2:3-4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Nu ești singur!

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...