Busola de aur

  Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuș. 4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora. Filipeni 2:3-4

  În acest verset întâlnim expuse, într-un mod extraordinar, extremele trăirii ființei umane. Atenție! Ele pot fi și izvorul motivațiilor tale. Orice faci din duh de ceartă este departe de Dumnezeu și-ți provoacă durere și suferință adâncă în suflet iar semenului tău îi poate aduce ofensă sau dispreț. De asemenea, tot ce încerci să faci pentru slava ta deșartă poate fi mai întâi plăcut, dulce…dar mai apoi, amar și, în mod sigur, va contribui la dezamăgirea ta profundă. Vei constata că lumea aceasta nu se mai satură să amăgească oameni inocenți și sinceri, care,  în schimb, pot să aleagă să-și pună viața lor prețioasă în mâna iubitului nostru Mântuitor.  

  Textul acesta, atât de frumos reprezintă ”busola de aur a credinței” noastre. El ne arată că ”în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuși și fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora”,  pentru că așa a făcut ISUS! EL trebuie să fie modelul nostru! Pe măsură ce devenim mai umili și alegem să ne răstignim firea noastră, așa, oricât de mici am fi, vom ajungem să gustăm și să cunoaștem puterea binecuvântată a lui Isus de salvare a oamenilor, dintre care cel dintâi ești tu.

  Marcel Asanache

  Busola de aur - 2019. Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuș. 4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora. Filipeni 2:3-4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Nu ești singur!

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...