Empatie

  Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuș. 4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora. Filipeni 2:3-4

  Clubul de exploratori este locul în care învățăm, cântăm, ne jucăm și… explorăm. Fiecare persoană încearcă să își găsească rolul în grupă, punându-și darurile în valoare. Mai este locul în care putem învăța să lucrăm în echipă, și uneori descoperim faptul că și alți exploratori au idei asemănătoare cu ale noastre în unele proiecte. Vi s-a întâmplat vreodată să propuneți un lucru în același timp cu altcineva? Poate că da, și deși este amuzant la prima vedere, aceste situații ne apropie unii de alții și ne fac să înțelegem ce frumos este când putem coopera în unitate. 

  Se întâmplă însă ca atunci când nu avem „toane” potrivite, în loc să căutăm să ne stăpânim starea de dispoziție, suntem iritabili și nervoși, adesea căutam să ne justificăm în fața celorlalți cu scuza că felul în care noi reacționăm nu îi influențează pe ceilalți. Prin empatie, oamenii au capacitatea de a simți cu alții de aceea suntem datori să ne controlăm emoțiile negative, fiind conștienți de faptul că ceilalți oameni pot fi afectați de acestea.  Care este motivația pentru care facem ceea ce facem? Vrem să ieșim în evidență sau pentru a atrage atenția asupra noastră înșine sau pentru binele celorlalți?

  Dumnezeu să ne dea curajul și stăpânirea de sine pentru a ne controla emoțiile negative și o motivație corectă pentru a gândi, vorbi și acționa corect nu doar la întâlnirile explo, ci și acasă, la școală și în societate!

  Silviu Dănăilă, instructor exploratori, pastor Conferința Muntenia

  Empatie - 2019. Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuș. 4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora. Filipeni 2:3-4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...