Empatie

  Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuș. 4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora. Filipeni 2:3-4

  Clubul de exploratori este locul în care învățăm, cântăm, ne jucăm și… explorăm. Fiecare persoană încearcă să își găsească rolul în grupă, punându-și darurile în valoare. Mai este locul în care putem învăța să lucrăm în echipă, și uneori descoperim faptul că și alți exploratori au idei asemănătoare cu ale noastre în unele proiecte. Vi s-a întâmplat vreodată să propuneți un lucru în același timp cu altcineva? Poate că da, și deși este amuzant la prima vedere, aceste situații ne apropie unii de alții și ne fac să înțelegem ce frumos este când putem coopera în unitate. 

  Se întâmplă însă ca atunci când nu avem „toane” potrivite, în loc să căutăm să ne stăpânim starea de dispoziție, suntem iritabili și nervoși, adesea căutam să ne justificăm în fața celorlalți cu scuza că felul în care noi reacționăm nu îi influențează pe ceilalți. Prin empatie, oamenii au capacitatea de a simți cu alții de aceea suntem datori să ne controlăm emoțiile negative, fiind conștienți de faptul că ceilalți oameni pot fi afectați de acestea.  Care este motivația pentru care facem ceea ce facem? Vrem să ieșim în evidență sau pentru a atrage atenția asupra noastră înșine sau pentru binele celorlalți?

  Dumnezeu să ne dea curajul și stăpânirea de sine pentru a ne controla emoțiile negative și o motivație corectă pentru a gândi, vorbi și acționa corect nu doar la întâlnirile explo, ci și acasă, la școală și în societate!

  Silviu Dănăilă, instructor exploratori, pastor Conferința Muntenia

  Empatie - 2019. Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuș. 4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora. Filipeni 2:3-4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...