Semnalul cu foc

De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celorce sunt chemați după planul Său. Romani 8:28

Singurul supraviețuitor de pe o navă care se scufundase, a fost aruncat pe malul unei insule nelocuite. El s-a rugat lui Dumnezeu să-l salveze și, în fiecare zi, scrută orizontul, în găsirea unui ajutor, dar nimeni nu părea să vină spre acea insulă. Obosit, a reușit să-și ridice o colibă din lemnele aruncate de ocean pe malul insulei.

Într-o zi, după ce a vânat ceva pentru mâncare, s-a întors la coliba sa. Spre surprinderea lui, aceasta era în flăcări. Ce ar fi putut să i se întâmple mai rău decât să-i ardă și colibă? Pierduse totul. Tot ce avea era în acea colibă. Plin de mânie a strigat către Dumnezeu.

– Doamne, cum ai putut să-mi faci una ca asta?

Devreme, în dimineața zilei următoare a fost trezit de zgomotele unei nave ce se apropia de insulă. Venise să-l salveze.

– De unde ați știut că sunt aici? A întrebat omul curios.

– Am văzut semnalul luminos, au răspuns cei de pe navă.

Sunt sigură că și tu ai „coliba” ta și nu ești dispus să o înlocuiești cu altceva. Poate este orașul tău, prietenii tăi, obiceiurile tale sau anumite bunuri materiale. Însă Dumnezeu cunoaște adevăratele noastre nevoi, știe ce este mai bine pentru noi și este gata să ne ofere mai mult decât cerem noi.

Te invit să-ți pui încrederea în El și să te lași copleșit de binecuvântările Lui! 

Merită!

Adelina Timariu, Intructor exploratori, Tr.Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video