Duș pe bicicletă

De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celorce sunt chemați după planul Său. Romani 8:28

Nimeni nu știa de ce bătrânul moș Gheorghe era atât de răutăcios. Toți însă știau cât de mult urăște copii.  Dacă scăpau cumva mingea pe propietatea lui, puteau să uite de ea.  După ce au încercat să o recupereze de câteva ori, și s-au întâlnit cu el, nu mai încercase nimeni să o recupereze.  Într-o zi, din pură răutate, și-a îndreptat sistemul de irigare spre trotuarul din fața casei pentru ca nici un copil să nu mai treacă pe acolo cu bicicleta.

Fiind prea mici pentru a traversa strada singuri, activitatea lor preferată era oprită.  Însă în timp ce privea supărat sistemul de irigare, un zâmbet a luminat fața unui băiat, care a șoptit ideea sa altuia, și altuia, și în câteva clipe toți copii au pedalat spre casă cu o misiune.  În ziua aceea însorită și fără pic de nor, toți copii s-au întors pe trotuar cu bicicleta, și îmbrăcați în pelerine de ploaie.  Jocul lor cu bicicleta a devenit o aventură în timp ce treceau pe sub jeturile de apă.  Iar râsetul lor era parcă și mai răsunător decât altă dată.

Când ești pus în fața unor lucruri dificile, tu alegi dacă lași răul să îți fure bucuria, sau dacă dai voie situației să îți pună creativitatea la lucru.  Ce știu însă, este că Dumnezeu lucrează toate lucrurile spre bine, dacă î-L lăsăm.

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video