UN NOU ANGAJAMENT

  “Pocăiți-vă”, le-a zis Petru, “și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh”. Faptele Apostolilor 2:38

  Îți amintești cum a fost învestitura ta? 

  Ocazia, pentru care te-ai pregătit și la care ai visat, a fost atât de specială! Ai

  avut alături mulți prieteni, care s-au bucurat împreună cu tine și care te-au însoțit în activitățile care au urmat luni și ani de zile. Ceva s-a schimbat la tine și toți puteau vedea aceasta – la gâtul tău și în comportamentul tău.

  Ziua învestiturii este un moment de neuitat, dar vei întâlni unul și mai important, și mai emoționant – momentul unui nou angajament, ce îți va aduce multă bucurie, ție și prietenilor tăi. Știi care?

  Ai descoperit de ceva timp că îți place să ai în preajmă un anumit Prieten. Te cunoaște ca nimeni altul și ai început să simți că te iubește, în ciuda imperfecțiunilor tale. Ai văzut că poți vorbi cu El oricând despre orice. Te uimește că există Cineva dispus să renunțe la viața Lui chiar pentru tine și observi cum crește în sufletul tău dorința de a fi mereu împreună cu El. Înseamnă că a sosit ziua cea mare. Prietenii tăi, văzuți și nevăzuți, sunt în preajmă, bucuroși și emoționați. Și, mai presus de oricine, este El, Prietenul în Numele Căruia închei cel mai important legământ, care te va însoți în noile activități, luni și ani de zile, până în veșnicie.

  Da, mă refer la ziua botezului tău. Dacă această zi încă nu a sosit, poți să începi de astăzi să faci planuri pentru ea. Dacă ai trăit-o deja, adu-ți aminte de frumusețea ei și reînnoiește astăzi angajamentul luat atunci. 

  Ceva s-a schimbat (sau se va schimba) la tine prin acest eveniment și toți pot vedea aceasta. Pentru că ai ascultat (sau vei asculta) îndemnul lui Petru – „Pocăiți-vă și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh.” (Fapte 2:38), vei fi atins de adierea veșniciei.

  Cătălin Strîmbu, pastor Conferința Muntenia

  UN NOU ANGAJAMENT - 2019. “Pocăiți-vă”, le-a zis Petru, “și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh”. Faptele Apostolilor 2:38
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...