Schimbarea

  “Pocăiți-vă”, le-a zis Petru, “și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh”. Faptele Apostolilor 2:38

  Botezul reprezintă un eveniment deosebit: arătăm celorlalți în mod public ceea ce credem, ne invităm colegii, prietenii și familia să fie alături de noi, primim multe flori și urări frumoase, suntem îmbrăcați în alb și radiem de bucurie întreaga zi. Probabil că și tu îți dorești să ai parte de o astfel de zi specială. Și Liviu și-a dorit-o mult.Toți erau acolo: mama, cu ochii în lacrimi, pe primul rând, surioara mai mare, lângă ea, chinuindu-se fără prea mari șanse de reușită să ascundă un buchet mare de lalele albe sub scaun, prietenii de la școală, zâmbind încurajator și pastorul, ținând un discurs solemn pentru cei care urmau să se boteze. După ceremonia de botez, întreaga familia a mers acasă, pentru a lua masa împreună cu cei veniți de departe. Și bunicul era prezent acolo. La un momentdat, acesta îl ia pe Liviu de-o parte, și îl întreabă:

  – Ia spune-mi băiete, cine te-a botezat pe tine?

  Sigur pe el și puțin mândru, Liviu ia răspuns:

  – Pastorul Ionescu m-a botezat, bunicule!

  – Eeei, Liviu, dacă nu te-a botezat Duhul Sfânt, atunci degeaba te-a cufundat în apă pastorul Ionescu.

  Liviu a învățat atunci o lecție pe care a ținut-o minte întreaga viață: dacă nu ne luăm timp pentru a-l cunoaște personal pe Dumnezeu, participarea la biserică și formele exterioare ale religiei valorează foarte puțin aici, pe pământ, și nimic pentru veșnicie.

  Diana Gava, Colaborator Exploratori, Maramureș

  Schimbarea - 2019. “Pocăiți-vă”, le-a zis Petru, “și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh”. Faptele Apostolilor 2:38
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...