Schimbarea

  “Pocăiți-vă”, le-a zis Petru, “și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh”. Faptele Apostolilor 2:38

  Botezul reprezintă un eveniment deosebit: arătăm celorlalți în mod public ceea ce credem, ne invităm colegii, prietenii și familia să fie alături de noi, primim multe flori și urări frumoase, suntem îmbrăcați în alb și radiem de bucurie întreaga zi. Probabil că și tu îți dorești să ai parte de o astfel de zi specială. Și Liviu și-a dorit-o mult.Toți erau acolo: mama, cu ochii în lacrimi, pe primul rând, surioara mai mare, lângă ea, chinuindu-se fără prea mari șanse de reușită să ascundă un buchet mare de lalele albe sub scaun, prietenii de la școală, zâmbind încurajator și pastorul, ținând un discurs solemn pentru cei care urmau să se boteze. După ceremonia de botez, întreaga familia a mers acasă, pentru a lua masa împreună cu cei veniți de departe. Și bunicul era prezent acolo. La un momentdat, acesta îl ia pe Liviu de-o parte, și îl întreabă:

  – Ia spune-mi băiete, cine te-a botezat pe tine?

  Sigur pe el și puțin mândru, Liviu ia răspuns:

  – Pastorul Ionescu m-a botezat, bunicule!

  – Eeei, Liviu, dacă nu te-a botezat Duhul Sfânt, atunci degeaba te-a cufundat în apă pastorul Ionescu.

  Liviu a învățat atunci o lecție pe care a ținut-o minte întreaga viață: dacă nu ne luăm timp pentru a-l cunoaște personal pe Dumnezeu, participarea la biserică și formele exterioare ale religiei valorează foarte puțin aici, pe pământ, și nimic pentru veșnicie.

  Diana Gava, Colaborator Exploratori, Maramureș

  Schimbarea - 2019. “Pocăiți-vă”, le-a zis Petru, “și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh”. Faptele Apostolilor 2:38
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...