Schimbarea

  “Pocăiți-vă”, le-a zis Petru, “și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh”. Faptele Apostolilor 2:38

  Botezul reprezintă un eveniment deosebit: arătăm celorlalți în mod public ceea ce credem, ne invităm colegii, prietenii și familia să fie alături de noi, primim multe flori și urări frumoase, suntem îmbrăcați în alb și radiem de bucurie întreaga zi. Probabil că și tu îți dorești să ai parte de o astfel de zi specială. Și Liviu și-a dorit-o mult.Toți erau acolo: mama, cu ochii în lacrimi, pe primul rând, surioara mai mare, lângă ea, chinuindu-se fără prea mari șanse de reușită să ascundă un buchet mare de lalele albe sub scaun, prietenii de la școală, zâmbind încurajator și pastorul, ținând un discurs solemn pentru cei care urmau să se boteze. După ceremonia de botez, întreaga familia a mers acasă, pentru a lua masa împreună cu cei veniți de departe. Și bunicul era prezent acolo. La un momentdat, acesta îl ia pe Liviu de-o parte, și îl întreabă:

  – Ia spune-mi băiete, cine te-a botezat pe tine?

  Sigur pe el și puțin mândru, Liviu ia răspuns:

  – Pastorul Ionescu m-a botezat, bunicule!

  – Eeei, Liviu, dacă nu te-a botezat Duhul Sfânt, atunci degeaba te-a cufundat în apă pastorul Ionescu.

  Liviu a învățat atunci o lecție pe care a ținut-o minte întreaga viață: dacă nu ne luăm timp pentru a-l cunoaște personal pe Dumnezeu, participarea la biserică și formele exterioare ale religiei valorează foarte puțin aici, pe pământ, și nimic pentru veșnicie.

  Diana Gava, Colaborator Exploratori, Maramureș

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...