Schimbarea

“Pocăiți-vă”, le-a zis Petru, “și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh”. Faptele Apostolilor 2:38

Botezul reprezintă un eveniment deosebit: arătăm celorlalți în mod public ceea ce credem, ne invităm colegii, prietenii și familia să fie alături de noi, primim multe flori și urări frumoase, suntem îmbrăcați în alb și radiem de bucurie întreaga zi. Probabil că și tu îți dorești să ai parte de o astfel de zi specială. Și Liviu și-a dorit-o mult.Toți erau acolo: mama, cu ochii în lacrimi, pe primul rând, surioara mai mare, lângă ea, chinuindu-se fără prea mari șanse de reușită să ascundă un buchet mare de lalele albe sub scaun, prietenii de la școală, zâmbind încurajator și pastorul, ținând un discurs solemn pentru cei care urmau să se boteze. După ceremonia de botez, întreaga familia a mers acasă, pentru a lua masa împreună cu cei veniți de departe. Și bunicul era prezent acolo. La un momentdat, acesta îl ia pe Liviu de-o parte, și îl întreabă:

– Ia spune-mi băiete, cine te-a botezat pe tine?

Sigur pe el și puțin mândru, Liviu ia răspuns:

– Pastorul Ionescu m-a botezat, bunicule!

– Eeei, Liviu, dacă nu te-a botezat Duhul Sfânt, atunci degeaba te-a cufundat în apă pastorul Ionescu.

Liviu a învățat atunci o lecție pe care a ținut-o minte întreaga viață: dacă nu ne luăm timp pentru a-l cunoaște personal pe Dumnezeu, participarea la biserică și formele exterioare ale religiei valorează foarte puțin aici, pe pământ, și nimic pentru veșnicie.

Diana Gava, Colaborator Exploratori, Maramureș

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video