Ziua în care îngerii au zâmbit

  “Pocăiți-vă”, le-a zis Petru, “și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh”. Faptele Apostolilor 2:38

  Un act public vine adesea însoțit de emoții, bâlbâieli și, în unele cazuri, de mici încurcături care rămîn în istorie. Nu m-am botezat pentru că „așa trebuia” sau pentru că „așa au hotărît părinții”. În mod absolut surprinzător, am ales să mă alătur bisericii adventiste pentru că principiile mele de viață coincid cu doctrina. Astfel, pe lîngă faptul că pentru mai bine de 18 ani, taberele mi-au fost și casă și masă, acum au căpătat și un loc special în inima mea. Deși le-am detestat timp îndelungat și mi-am dorit să scap cît mai repede de ele, după ce am văzut îngerii zîmbind, mi-am dat seama că locul meu este aici, vară de vară. Da, zâmbeau îngerii, iar unii chiar râdeau sau cel puțin așa îmi imaginez eu ziua botezului meu. Emoționat din creștet până în vîrful degetelor de la picioare, tremurând de la apa rece ca gheața, așteptam ca Daniel Chirileanu să îmi acopere fața și să simt frigul în toate firele de păr din cap. Frigul l-am simțit, însă fața mi-a rămas liberă, fiindcă niciunul dintre noi nu și-a dat seama de diferența de înălțime între mine și Daniel. Așa că m-am trezit cu o mînă strîngînd cu tărie de gât și încercând să împiedice apa să intre. Instinctual, brațele mele s-au încolăcit protectiv și au reușit să creeze un mic spațiu pentru respirație prin care am tras cu putere tot aerul și apa de care eram în stare. Nu știu ce s-a întîmplat după aceea, însă cred că era cu adevărat nevoie să „mor” odată pentru a înțelege ce înseamnă „nașterea din nou”.  

  Acum e rândul tău! Dacă nu ai făcut încă acest pas este vremea să te decizi. Dacă ai puterea să înțelegi ce este bine și ce nu și ce vrei de le viață atunci cu siguranță ai și puterea să te decizi pentru Dumnezeu. Este declarația ta de apartenență la lumea lui Dumnezeu. Cu cât o faci mai repede cu atât beneficiezi mai repede de beneficiile Tutorelui tău Ceresc!

  Lorel Atomei, redactor șef Explo Times

  Ziua în care îngerii au zâmbit - 2019. “Pocăiți-vă”, le-a zis Petru, “și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh”. Faptele Apostolilor 2:38
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...