Ziua în care îngerii au zâmbit

“Pocăiți-vă”, le-a zis Petru, “și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh”. Faptele Apostolilor 2:38

Un act public vine adesea însoțit de emoții, bâlbâieli și, în unele cazuri, de mici încurcături care rămîn în istorie. Nu m-am botezat pentru că „așa trebuia” sau pentru că „așa au hotărît părinții”. În mod absolut surprinzător, am ales să mă alătur bisericii adventiste pentru că principiile mele de viață coincid cu doctrina. Astfel, pe lîngă faptul că pentru mai bine de 18 ani, taberele mi-au fost și casă și masă, acum au căpătat și un loc special în inima mea. Deși le-am detestat timp îndelungat și mi-am dorit să scap cît mai repede de ele, după ce am văzut îngerii zîmbind, mi-am dat seama că locul meu este aici, vară de vară. Da, zâmbeau îngerii, iar unii chiar râdeau sau cel puțin așa îmi imaginez eu ziua botezului meu. Emoționat din creștet până în vîrful degetelor de la picioare, tremurând de la apa rece ca gheața, așteptam ca Daniel Chirileanu să îmi acopere fața și să simt frigul în toate firele de păr din cap. Frigul l-am simțit, însă fața mi-a rămas liberă, fiindcă niciunul dintre noi nu și-a dat seama de diferența de înălțime între mine și Daniel. Așa că m-am trezit cu o mînă strîngînd cu tărie de gât și încercând să împiedice apa să intre. Instinctual, brațele mele s-au încolăcit protectiv și au reușit să creeze un mic spațiu pentru respirație prin care am tras cu putere tot aerul și apa de care eram în stare. Nu știu ce s-a întîmplat după aceea, însă cred că era cu adevărat nevoie să „mor” odată pentru a înțelege ce înseamnă „nașterea din nou”.  

Acum e rândul tău! Dacă nu ai făcut încă acest pas este vremea să te decizi. Dacă ai puterea să înțelegi ce este bine și ce nu și ce vrei de le viață atunci cu siguranță ai și puterea să te decizi pentru Dumnezeu. Este declarația ta de apartenență la lumea lui Dumnezeu. Cu cât o faci mai repede cu atât beneficiezi mai repede de beneficiile Tutorelui tău Ceresc!

Lorel Atomei, redactor șef Explo Times

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video