Ziua în care îngerii au zâmbit

  “Pocăiți-vă”, le-a zis Petru, “și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh”. Faptele Apostolilor 2:38

  Un act public vine adesea însoțit de emoții, bâlbâieli și, în unele cazuri, de mici încurcături care rămîn în istorie. Nu m-am botezat pentru că „așa trebuia” sau pentru că „așa au hotărît părinții”. În mod absolut surprinzător, am ales să mă alătur bisericii adventiste pentru că principiile mele de viață coincid cu doctrina. Astfel, pe lîngă faptul că pentru mai bine de 18 ani, taberele mi-au fost și casă și masă, acum au căpătat și un loc special în inima mea. Deși le-am detestat timp îndelungat și mi-am dorit să scap cît mai repede de ele, după ce am văzut îngerii zîmbind, mi-am dat seama că locul meu este aici, vară de vară. Da, zâmbeau îngerii, iar unii chiar râdeau sau cel puțin așa îmi imaginez eu ziua botezului meu. Emoționat din creștet până în vîrful degetelor de la picioare, tremurând de la apa rece ca gheața, așteptam ca Daniel Chirileanu să îmi acopere fața și să simt frigul în toate firele de păr din cap. Frigul l-am simțit, însă fața mi-a rămas liberă, fiindcă niciunul dintre noi nu și-a dat seama de diferența de înălțime între mine și Daniel. Așa că m-am trezit cu o mînă strîngînd cu tărie de gât și încercând să împiedice apa să intre. Instinctual, brațele mele s-au încolăcit protectiv și au reușit să creeze un mic spațiu pentru respirație prin care am tras cu putere tot aerul și apa de care eram în stare. Nu știu ce s-a întîmplat după aceea, însă cred că era cu adevărat nevoie să „mor” odată pentru a înțelege ce înseamnă „nașterea din nou”.  

  Acum e rândul tău! Dacă nu ai făcut încă acest pas este vremea să te decizi. Dacă ai puterea să înțelegi ce este bine și ce nu și ce vrei de le viață atunci cu siguranță ai și puterea să te decizi pentru Dumnezeu. Este declarația ta de apartenență la lumea lui Dumnezeu. Cu cât o faci mai repede cu atât beneficiezi mai repede de beneficiile Tutorelui tău Ceresc!

  Lorel Atomei, redactor șef Explo Times

  Ziua în care îngerii au zâmbit - 2019. “Pocăiți-vă”, le-a zis Petru, “și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh”. Faptele Apostolilor 2:38
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...