Altfel de examen

  Dacă îți vei opri piciorul în ziua Sabatului, ca să nu-ți faci gusturile tale în ziua Mea cea sfântă; dacă Sabatul va fi desfătarea ta, ca să sfințești pe Domnul, slăvindu-L, și dacă-l vei cinsti, neurmând căile tale, neîndeletnicindu-te cu treburile tale și nededându-te la flecării, atunci te vei putea desfăta în Domnul, și Eu te voi sui pe înălțimile țării, te voi face să te bucuri de moștenirea tatălui tău Iacov; căci gura Domnului a vorbit. Isaia 58:13-14

  Clasa VIII-a, examen de capacitate la patru probe: română, matematică, istoria românilor și geografia României. Nu îmi imaginam că proba la istorie și geografie va fi într-o zi de sâmbătă. Eram din familie de adventiști. Nu eram botezată, părinții chiar m-au întrebat ce voi face, lăsând decizia în seama mea. Pentru mine era foarte clar că nu mă pot prezenta în Sabat la examen. Am învățat tot timpul anului, m-am pregătit la toate materiile. Anul acela m-am rugat foarte mult. Dar ce era interesant, nu disperam deloc.

  Dumnezeu îmi așezase în suflet o pace și o siguranță, o încredere neclintită în El. Mă întrebau colegii ce am să fac dacă nu merg, voi pierde un an, voi sta acasă în timp ce ei vor merge la liceu? Nu aveam răspunsuri, dar știam că dacă respect porunca Sa, Dumnezeu mă va ajuta. S-au făcut demersuri serioase către Ministerul Educației. S-a prezentat cazul nostru la știri, eram peste 800 de copii din toată țara care alegeau să nu se prezinte la ultima probă. Au sosit zilele examenului și încă nu se vedea vre-o soluție. Am mers doar la primele două probe, iar la ultima nu. Oare ce avea Dumnezeu pregătit pentru mine? Vara aproape trecuse. Primesc un telefon de la secretariatul școlii pentru a mă prezenta la proba istorie/geografie împreună cu cei ce picaseră în prima sesiune. Bucuroasă de răspunsul miraculos și neașteptat, mă prezint la examen, neștiind unde voi ajunge la liceu. Dar, datorită acestei experiențe, Dumnezeu îmi păstrase un loc la liceul adventist unde întâlnisem copii din toată țara care, la fel ca și mine, au ales să îi fie credincioși Lui. 

  Poate ești frământat cu privire la această poruncă. Poate, la fel ca mine, nu ai putut să te prezinți la olimpiade, concursuri sau alte evenimente școlare, acestea fiind programate în Sabat. Nu te întrista. Dumnezeu are pregătit pentru tine ceva măreț, mult mai frumos. Doar rămâi credincios și vei vedea.”

  Kristhine Chirileanu, Instructor de Exploratori Vatra Dornei

  Altfel de examen - 2019. Dacă îți vei opri piciorul în ziua Sabatului, ca să nu-ți faci gusturile tale în ziua Mea cea sfântă; dacă Sabatul va fi desfătarea ta, ca să sfințești pe Domnul, slăvindu-L, și dacă-l vei cinsti, neurmând căile tale, neîndeletnicindu-te cu treburile tale și nededându-te la flecării, atunci te vei putea desfăta în Domnul, și Eu te voi sui pe înălțimile țării, te voi face să te bucuri de moștenirea tatălui tău Iacov; căci gura Domnului a vorbit. Isaia 58:13-14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...