Linia de var

  Dacă îți vei opri piciorul în ziua Sabatului, ca să nu-ți faci gusturile tale în ziua Mea cea sfântă; dacă Sabatul va fi desfătarea ta, ca să sfințești pe Domnul, slăvindu-L, și dacă-l vei cinsti, neurmând căile tale, neîndeletnicindu-te cu treburile tale și nededându-te la flecării, atunci te vei putea desfăta în Domnul, și Eu te voi sui pe înălțimile țării, te voi face să te bucuri de moștenirea tatălui tău Iacov; căci gura Domnului a vorbit. Isaia 58:13-14

  În sport, arbitrii cer ca terenurile de joc să fie delimitate de linii clare, și nu de niște simple tricouri rupte, aruncate în colțurile acestora pentru a delimita perimetrul. Și asta nu pentru că ar fi niște chițibușari detestabili, ci pentru că nu vor ca jocul să fie plin de certuri mărunte legate de unde anume a fost piciorul jucătorului. Atunci când există limite clare, jucătorii își pot folosi energia pe care ar fi pierdut-o în dezbateri pentru a juca și a se bucura de joc. În lumea fizică, limite sunt ușor de observat.
  În ciuda formelor diferite, ele transmit același mesaj: AICI ÎNCEPE PROPIETATEA MEA. Propietarul este responsabil din punct de vedere legal, de tot ceea ce se petrece pe propietatea lui. În lumea spirituală, granițele sunt la fel de reale, însă adesea sunt mult mai greu de observat. Aceste limite te ajută să-ți definești sufletul, să-l păzești și să-l întreții.  Limitele sunt cele care ne definesc. Ele stabilesc ce sunt eu și ce nu sunt eu. A ști ce este al meu și care sunt lucrurile de care răspund mă eliberează. În ziua a șaptea, Dumnezeu a creat o zi pentru dragoste. Când ne raportăm corect la Sabat, nu ar trebui să ne întrebăm doar: „CARE-i scopul acestei reguli?” ci ar trebui să mergem la un nivel mai profund și să ne întrebăm: „CINE-i scopul acestei reguli?

  Dragoș Brașoveanu, coordonator exploratori Zona Călărași, pastor Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...