Un dar

Dacă îți vei opri piciorul în ziua Sabatului, ca să nu-ți faci gusturile tale în ziua Mea cea sfântă; dacă Sabatul va fi desfătarea ta, ca să sfințești pe Domnul, slăvindu-L, și dacă-l vei cinsti, neurmând căile tale, neîndeletnicindu-te cu treburile tale și nededându-te la flecării, atunci te vei putea desfăta în Domnul, și Eu te voi sui pe înălțimile țării, te voi face să te bucuri de moștenirea tatălui tău Iacov; căci gura Domnului a vorbit. Isaia 58:13-14

Slavă Domnului pentru Sabat! Dar care este scopul lui real?

SABATUL este UN DAR uimitor pe care Dumnezeu la dat tuturor. 

Gândește-te la unele dintre lucrurile pe care le poți face pentru a descoperi mai profund ce daruri are Sabatul. Poți folosi acest dar pentru o perioadă de somn și relaxare, dar acesta este doar începutul darului. Sabatul este și o modalitate de a te conecta mai aproape de Dumnezeu prin urmărirea predicii și citirea Bibliei. Alteori poți vizita oameni și le poți vorbi despre dragostea Lui. Este marea ocazie să petreci timp cu familia ta.

Fără îndoială că Sabatul se adresează foarte mult dezvoltării tale spirituale. De aceea poți face mai multe lucruri în acest sens: mergi la biserică; roagă-te mai mult; cântă cântece creştine; memorează mesaje biblice; studiază un punct de doctrină; mulțumește lui Dumnezeu; mergi în natură și învață lecții din creația lui Dumnezeu.

Dacă vei face aceste lucruri, ai făgăduința din partea lui Dumnezeu că ”te va sui” spiritual și ”te va face să te bucuri”.

Gusti Angheluţă, director exploratori

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video