Cursa de 100 metri

Dacă îți vei opri piciorul în ziua Sabatului, ca să nu-ți faci gusturile tale în ziua Mea cea sfântă; dacă Sabatul va fi desfătarea ta, ca să sfințești pe Domnul, slăvindu-L, și dacă-l vei cinsti, neurmând căile tale, neîndeletnicindu-te cu treburile tale și nededându-te la flecării, atunci te vei putea desfăta în Domnul, și Eu te voi sui pe înălțimile țării, te voi face să te bucuri de moștenirea tatălui tău Iacov; căci gura Domnului a vorbit. Isaia 58:13-14

Eric Liddell născut în anul 1902, într-o familie de misionari scoţieni. Datorită performanţelor sale sportive, în anul 1924 a fost selecţionat în lotul Regatului Unit pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Deoarece proba sa preferată, cea de 100 de metri, era programată în ziua lui de odihnă, Eric a renunţat să participe. După unele mărturii însuşi regele Angliei a încercat să îl convingă să alerge la probă în numele “orgoliului naţional”, dar a refuzat considerând că Dumnezeu este mai presus. Deși mulţi erau dezamăgiţi și nu îi mai dădeau nicio șansă de câștig, Eric a decis să-și concentreze eforturile pe cursele de 200 și de 400 de metri. Înaintea finalei la 400 de metri, un membru al echipei americane i-a pus un bileţel în mână. Era o parte din 1Samuel 2:30: „Voi cinsti pe cel ce Mă cinstește”. Cu această încurajare în minte, a pornit o cursă uimitoare, care i-a adus aurul olimpic și un record mondial care a stat în picioare timp de 12 ani. 

Dintre toate deciziile pe care le luăm, le putem identifica ușor pe acelea care ne-au schimbat viaţa și ne-au testat caracterul. Uneori suntem nevoiţi să renunţăm la cele mai mari dorinţe pentru a-L sluji pe Dumnezeu, însă Domnul nu rămâne niciodată dator.

Andrada Sîngeorzan , Intructor exploratori, Tr.Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video