E special pentru tine

  Dacă îți vei opri piciorul în ziua Sabatului, ca să nu-ți faci gusturile tale în ziua Mea cea sfântă; dacă Sabatul va fi desfătarea ta, ca să sfințești pe Domnul, slăvindu-L, și dacă-l vei cinsti, neurmând căile tale, neîndeletnicindu-te cu treburile tale și nededându-te la flecării, atunci te vei putea desfăta în Domnul, și Eu te voi sui pe înălțimile țării, te voi face să te bucuri de moștenirea tatălui tău Iacov; căci gura Domnului a vorbit. Isaia 58:13-14

  Știu că ești un depozit minunat de energie, că simți nevoia să o folosești alergănd, făcând exerciții fizice de tot felul. Știu că ai gusturi și pasiuni, înclinații și preferințe. Știu că ai obiective pe care te străduiești să le duci la bun sfărșit și deseori spui “am treabă”. Știu că îți place să te bucuri, să râzi, să fii vesel și cauți oameni cu zâmbetul în suflet și pe față. Și știu că unii fară să știe că e o desfătare curată a voastră, poate vă acuză că vă ocupați cu flecării. Știu că vă place să atingeți înălțimi de tot felul: ale cunoașterii, ale vorbirii, ale reliefului geografic, ale staturii fizice, etc. Știu că voi căutați modele, oameni care-i cinstiți să vă place să le fiți pe aproape. Și mai știu că vă place să vă bucurași de ceea ce primiți; toate darurile de fapt se tezaurizează în moștenirea ce o adunați toată viața.

  Textul de azi undeva în miezul lui spune “dacă-l vei cinsti”. Această expresie este punctul de plecare. De aici decurg celelalte obiective. Dacă îl vei cinsti, îi vei oferi timp, o parte din timpul tău, timp pe care Biblia îl numește Sabat, care înseamnă odihnă, bucurie, fericire. Deci totul în acord cu ce îți dorești. În ziua a șaptea a săptămânii pe care El însuși o numește “Sabat” sau “Ziua Mea cea sfântă”, e bucuria Lui să te odihnești, să te bucuri, să fii fericit împreună cu El. Și-atunci energia ta, pasul tău, gusturile tale, desfătarea ta, treburile tale, buna dispoziție a ta să fie împreună cu Modelul tău, stându-i pe-aproape. Abia așteaptă să-ți răsplătească atitudinea ta de a-L cinsti în felul acesta. Cum o va face? Te va sui pe înălțimi, știe că îți place. Pe acele înălțimi pe care acum nu poți să le atingi ( chiar dacă avem impresia că aceasta e vârsta tuturor posibilităților). Și încă ceva: vrea să-ți ofere o moștenire surpriză, nu se poate descrie, nici măcar nu se poate imagina. E pentru tine și toți prietenii tăi care-și cinstesc zi de zi modelul de care am pomenit.

  Anca Turda, Instructor Exploratori Sighetu Marmației

  E special pentru tine - 2019. Dacă îți vei opri piciorul în ziua Sabatului, ca să nu-ți faci gusturile tale în ziua Mea cea sfântă; dacă Sabatul va fi desfătarea ta, ca să sfințești pe Domnul, slăvindu-L, și dacă-l vei cinsti, neurmând căile tale, neîndeletnicindu-te cu treburile tale și nededându-te la flecării, atunci te vei putea desfăta în Domnul, și Eu te voi sui pe înălțimile țării, te voi face să te bucuri de moștenirea tatălui tău Iacov; căci gura Domnului a vorbit. Isaia 58:13-14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...