Scris cu pixul argintiu

  Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15

  „La prima vedere textul de astăzi mă face să cred că trebuie să mă feresc de bani dacă vreau să am viață. Dar trăind în secolul XXI cum e posibil așa ceva? Îmi trebuie bani pentru o gustare la școală, pentru cartelă la telefon. Mai am nevoie de rechizite (și nu puține) care costă bani. Hainele sunt tot pe bani, iar dacă vreau să îmi schimb bicicleta, să îmi iau o tabletă, un smartphone sau un echipament sportiv trebuie să economisesc mai mulți bani. Tabăra de vară în care vreau să merg costă bani. Chiar și în excursia de o zi cu clasa am nevoie de bani. La biserică când vin sunt îndemnat să fiu generos și să dau bani, atât zecimea, partea Domnului, cât și alte daruri. Și atunci?

  Când eram de vârsta ta, citisem o carte frumoasă și am găsit un citat pe care l-am notat cu un pix argintiu pe un bilețel roșu și l-am păstrat de atunci în Biblia mea devenind un fel de motto al meu: ”Relațiile, nu realizările materiale sunt ceea  ce contează cel mai mult în viață.” Parcă începe să se facă lumină. A pune preț pe bani, mai mult decât pe semeni devine lăcomie. Știi personajul Flămânzilă din basmul Harap-Alb al lui Ion Creangă? Flămânzilă nu se sătura oricâtă mâncare ar fi mâncat, rupea pământul și tot nesătul era. Cam așa înteleg eu lăcomia de bani, un fel de Flămânzilă de care trebuie să te ferești, altfel va face ”prăpăd” în sufletul tău. 

  Să te bucuri de viață și când ai mulți bani, dar să te bucuri și când ai puțini. Să prețuiești un apus de soare, o floare, să savurezi un măr din copacul bunicilor, să mângâi motanul și să dai firmituri porumbeilor când te plimbi prin parc. Să savurezi viața. Nu-i așa că are dreptate versetul?”

  Kristhine Chirileanu, Instructor de Exploratori Vatra Dornei

  Scris cu pixul argintiu - 2019. Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...