Scris cu pixul argintiu

  Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15

  „La prima vedere textul de astăzi mă face să cred că trebuie să mă feresc de bani dacă vreau să am viață. Dar trăind în secolul XXI cum e posibil așa ceva? Îmi trebuie bani pentru o gustare la școală, pentru cartelă la telefon. Mai am nevoie de rechizite (și nu puține) care costă bani. Hainele sunt tot pe bani, iar dacă vreau să îmi schimb bicicleta, să îmi iau o tabletă, un smartphone sau un echipament sportiv trebuie să economisesc mai mulți bani. Tabăra de vară în care vreau să merg costă bani. Chiar și în excursia de o zi cu clasa am nevoie de bani. La biserică când vin sunt îndemnat să fiu generos și să dau bani, atât zecimea, partea Domnului, cât și alte daruri. Și atunci?

  Când eram de vârsta ta, citisem o carte frumoasă și am găsit un citat pe care l-am notat cu un pix argintiu pe un bilețel roșu și l-am păstrat de atunci în Biblia mea devenind un fel de motto al meu: ”Relațiile, nu realizările materiale sunt ceea  ce contează cel mai mult în viață.” Parcă începe să se facă lumină. A pune preț pe bani, mai mult decât pe semeni devine lăcomie. Știi personajul Flămânzilă din basmul Harap-Alb al lui Ion Creangă? Flămânzilă nu se sătura oricâtă mâncare ar fi mâncat, rupea pământul și tot nesătul era. Cam așa înteleg eu lăcomia de bani, un fel de Flămânzilă de care trebuie să te ferești, altfel va face ”prăpăd” în sufletul tău. 

  Să te bucuri de viață și când ai mulți bani, dar să te bucuri și când ai puțini. Să prețuiești un apus de soare, o floare, să savurezi un măr din copacul bunicilor, să mângâi motanul și să dai firmituri porumbeilor când te plimbi prin parc. Să savurezi viața. Nu-i așa că are dreptate versetul?”

  Kristhine Chirileanu, Instructor de Exploratori Vatra Dornei

  Scris cu pixul argintiu - 2019. Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...