Atenție, lăcomia dăunează grav sănătății!

Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15

Între operele scriitorului rus Lev Tolstoi se găsește și nuvela ”De cât pământ are nevoie un om?”. Ea îl prezintă pe Pahom, un țăran sărac lipit, care afirmă: ”Dacă aș avea pământul meu, nu mi-ar fi frică nici chiar de diavol!”. Auzind de un loc unde se vindea pământ la preț foarte mic, și-a încercat și Pahom norocul. Cu o mie de ruble putea să cumpere tot pământul pe care îl putea bate la pas într-o zi cu condiția să se întoarcă până la apusul soarelui în locul de unde pornise. Entuziasmat a început să meargă, tot mai repede și tot mai departe … Urma să aibă muuult pământ… A mers toată ziua până când, într-un târziu, și-a dat seama că ar fi trebuit să se întoarcă: soarele deja cobora de pe cer! Disperat că va pierde tot ceea ce visase să fie al lui a alergat, tot mai iute, din răsputeri. Când a ajuns, epuizat, a căzut la pământ … mort! ”De cât pământ are nevoie un om?” se întreabă Tolstoi privind la trupul lui Pahom pus în mormânt? ”Doi metri …”.

Păcatul ne face pe toți să fim lacomi, iar lăcomia ne face să ne angajăm într-o cursă nebună, alertă, din care nu ne mai putem opri, cursă care conduce spre suferință, boală și chiar moarte! ”Atenție!” spune Biblia ”lăcomia … ucide!”

Narcis Ardelean, masterghid, Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video