Atenție, lăcomia dăunează grav sănătății!

  Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15

  Între operele scriitorului rus Lev Tolstoi se găsește și nuvela ”De cât pământ are nevoie un om?”. Ea îl prezintă pe Pahom, un țăran sărac lipit, care afirmă: ”Dacă aș avea pământul meu, nu mi-ar fi frică nici chiar de diavol!”. Auzind de un loc unde se vindea pământ la preț foarte mic, și-a încercat și Pahom norocul. Cu o mie de ruble putea să cumpere tot pământul pe care îl putea bate la pas într-o zi cu condiția să se întoarcă până la apusul soarelui în locul de unde pornise. Entuziasmat a început să meargă, tot mai repede și tot mai departe … Urma să aibă muuult pământ… A mers toată ziua până când, într-un târziu, și-a dat seama că ar fi trebuit să se întoarcă: soarele deja cobora de pe cer! Disperat că va pierde tot ceea ce visase să fie al lui a alergat, tot mai iute, din răsputeri. Când a ajuns, epuizat, a căzut la pământ … mort! ”De cât pământ are nevoie un om?” se întreabă Tolstoi privind la trupul lui Pahom pus în mormânt? ”Doi metri …”.

  Păcatul ne face pe toți să fim lacomi, iar lăcomia ne face să ne angajăm într-o cursă nebună, alertă, din care nu ne mai putem opri, cursă care conduce spre suferință, boală și chiar moarte! ”Atenție!” spune Biblia ”lăcomia … ucide!”

  Narcis Ardelean, masterghid, Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai mult decât o paradă

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dacă ne mărturisim păcatele…

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...