Atenție, lăcomia dăunează grav sănătății!

  Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15

  Între operele scriitorului rus Lev Tolstoi se găsește și nuvela ”De cât pământ are nevoie un om?”. Ea îl prezintă pe Pahom, un țăran sărac lipit, care afirmă: ”Dacă aș avea pământul meu, nu mi-ar fi frică nici chiar de diavol!”. Auzind de un loc unde se vindea pământ la preț foarte mic, și-a încercat și Pahom norocul. Cu o mie de ruble putea să cumpere tot pământul pe care îl putea bate la pas într-o zi cu condiția să se întoarcă până la apusul soarelui în locul de unde pornise. Entuziasmat a început să meargă, tot mai repede și tot mai departe … Urma să aibă muuult pământ… A mers toată ziua până când, într-un târziu, și-a dat seama că ar fi trebuit să se întoarcă: soarele deja cobora de pe cer! Disperat că va pierde tot ceea ce visase să fie al lui a alergat, tot mai iute, din răsputeri. Când a ajuns, epuizat, a căzut la pământ … mort! ”De cât pământ are nevoie un om?” se întreabă Tolstoi privind la trupul lui Pahom pus în mormânt? ”Doi metri …”.

  Păcatul ne face pe toți să fim lacomi, iar lăcomia ne face să ne angajăm într-o cursă nebună, alertă, din care nu ne mai putem opri, cursă care conduce spre suferință, boală și chiar moarte! ”Atenție!” spune Biblia ”lăcomia … ucide!”

  Narcis Ardelean, masterghid, Conferința Banat

  Atenție, lăcomia dăunează grav sănătății! - 2019. Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...