Atenție, lăcomia dăunează grav sănătății!

  Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15

  Între operele scriitorului rus Lev Tolstoi se găsește și nuvela ”De cât pământ are nevoie un om?”. Ea îl prezintă pe Pahom, un țăran sărac lipit, care afirmă: ”Dacă aș avea pământul meu, nu mi-ar fi frică nici chiar de diavol!”. Auzind de un loc unde se vindea pământ la preț foarte mic, și-a încercat și Pahom norocul. Cu o mie de ruble putea să cumpere tot pământul pe care îl putea bate la pas într-o zi cu condiția să se întoarcă până la apusul soarelui în locul de unde pornise. Entuziasmat a început să meargă, tot mai repede și tot mai departe … Urma să aibă muuult pământ… A mers toată ziua până când, într-un târziu, și-a dat seama că ar fi trebuit să se întoarcă: soarele deja cobora de pe cer! Disperat că va pierde tot ceea ce visase să fie al lui a alergat, tot mai iute, din răsputeri. Când a ajuns, epuizat, a căzut la pământ … mort! ”De cât pământ are nevoie un om?” se întreabă Tolstoi privind la trupul lui Pahom pus în mormânt? ”Doi metri …”.

  Păcatul ne face pe toți să fim lacomi, iar lăcomia ne face să ne angajăm într-o cursă nebună, alertă, din care nu ne mai putem opri, cursă care conduce spre suferință, boală și chiar moarte! ”Atenție!” spune Biblia ”lăcomia … ucide!”

  Narcis Ardelean, masterghid, Conferința Banat

  Atenție, lăcomia dăunează grav sănătății! - 2019. Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...