Valoarea unui nume

  Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15

  Mark Cuban, patronul echipei de basket Dallas Mavericks a oferit prezentatorului de emisiuni radio David Kaplan suma de 50 mii de dolari pentru a-și schimba numele în „Dallas Maverick.”

   Când David a refuzat politicos, Cuban a îndulcit oferta: 100 de mii de dolari plus încă 100 de mii către orice fundație caritabilă dorește David … numai să poarte numele echipei lui pentru un singur an de zile.

   După câteva clipe de gândire, timp în care era bombardat de mesaje de la ascultătorii postului de radio ce îi spuneau să nu refuze oferta, David a spus un NU hotărât! Apoi acesta explica: „Aș fi zis că fac orice pentru bani – dar aceasta m-a deranjat! Numele meu este dreptul meu de naștere. Aș vrea să îmi păstrez integritatea și credibilitatea!”

  „Creștin” – este dreptul de naștere al fiecărui urmaș al lui Hristos. Avem responsabilitatea de a trăi în fiecare zi într-un mod ce aduce onoare acestui nume! Tu ai renunța la numele acesta pentru bani? Sau îl vindem pe mai puțin? Te rog să te gândești serios ce faci cu acest nume! 

  „…păziţi-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viaţa cuiva nu stă în belşugul avuţiei lui.”

  Bobi Ciocarlan, instructor exploratori, pastor tineret Conferința Muntenia

  Valoarea unui nume - 2019. Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...