Jocul mulțumirii

  Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15

  Pollyanna era o fetiță de nouă ani, orfană de mamă, dar care avea un tată iubitor care o creștea. Pentru că aveau foarte puțini bani, toate rochițele Pollyannei erau primite cadou de la oameni binevoitori. Cu ocazia Crăciunului cineva le-a dăruit o cutie mare și Pollyanna spera ca printre lucrurile din cutie să găsească și o păpușă. Dar când au deschis cutia au găsit doar haine pentru adulți și o pereche de cârje pentru copii. Pentru a o ajuta să treacă peste dezamăgire tatăl ei a învățat-o jocul mulțumirii – în fiecare situație din viață să găsească un motiv de recunoștință. Astfel Pollyanna a ajuns să fie bucuroasă pentru că are două picioare sănătoase și nu are nevoie de cârjele pe care le primise.

  Pe măsură ce exersa jocul mulțumirii Pollyanna a devenit conștientă de tot mai multe lucruri pentru care putea fi recunoscătoare, chiar și în perioade grele, dureroase sau de sărăcie. Entuziasmul ei pentru viață a devenit contagios – oameni mari, bogați, dar posomorâți și nemulțumiți au învățat că se pot bucura de un strat frumos de flori, de curcubeu sau de o plăcintă gustoasă.

  Tu pentru ce ești recunoscător? Nu uita că mai presus de lucrurile materiale care îți pot aduce satisfacție, cea mai mare comoară sunt oamenii dragi pe care îi ai alături.

  Alexandru Dobrin, pastor, Transilvania de. Sud

  Jocul mulțumirii - 2019. Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...