Jocul mulțumirii

  Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15

  Pollyanna era o fetiță de nouă ani, orfană de mamă, dar care avea un tată iubitor care o creștea. Pentru că aveau foarte puțini bani, toate rochițele Pollyannei erau primite cadou de la oameni binevoitori. Cu ocazia Crăciunului cineva le-a dăruit o cutie mare și Pollyanna spera ca printre lucrurile din cutie să găsească și o păpușă. Dar când au deschis cutia au găsit doar haine pentru adulți și o pereche de cârje pentru copii. Pentru a o ajuta să treacă peste dezamăgire tatăl ei a învățat-o jocul mulțumirii – în fiecare situație din viață să găsească un motiv de recunoștință. Astfel Pollyanna a ajuns să fie bucuroasă pentru că are două picioare sănătoase și nu are nevoie de cârjele pe care le primise.

  Pe măsură ce exersa jocul mulțumirii Pollyanna a devenit conștientă de tot mai multe lucruri pentru care putea fi recunoscătoare, chiar și în perioade grele, dureroase sau de sărăcie. Entuziasmul ei pentru viață a devenit contagios – oameni mari, bogați, dar posomorâți și nemulțumiți au învățat că se pot bucura de un strat frumos de flori, de curcubeu sau de o plăcintă gustoasă.

  Tu pentru ce ești recunoscător? Nu uita că mai presus de lucrurile materiale care îți pot aduce satisfacție, cea mai mare comoară sunt oamenii dragi pe care îi ai alături.

  Alexandru Dobrin, pastor, Transilvania de. Sud

  Jocul mulțumirii - 2019. Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...