Cine câștigă?

Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15

Se spune că un profesor, sătul de certurile dintre elevii săi, le-a dat pentru săptămâna care urma un exercițiu: să ia fiecare câte o cutie și pentru fiecare prieten pe care nu-l  poate ierta sau suporta, să pună câte o piatră cu numele persoanei respective lipit pe ea. Mai mult decât atât, ei trebuiau să poarte acest ,,bagaj” oriunde mergeau, la școală, acasă și chiar atunci când mergeau la culcare.

 Pentru început acest lucru a părut distractiv și interesant, dar pe măsură ce se adunau pietrele, greutatea creștea și era din ce in ce mai dificil să o poarte. Cel mai rău lucru însă era faptul că acea cutie s-a rupt repede și a trebuit să pună pietrele prin buzunare, care și ele la rândul lor au început să cedeze.

 La sfârșitul săptămânii, profesorul le-a explicat lecția pe care a vrut să le-o dea spunându-i acestui test, lecție pe care au înțeles-o singuri unii dintre ei.

 Adeseori credem că atunci când iertăm pe cineva îi facem un bine acelei persoane, dar de fapt noi înșine suntem cei care câștigă, eliberându-ne de greutatea spirituală pe care o purtăm sub forma de ură ,ranchiună ,invidie.

 Tu ai pietre în buzunarele tale?

Angela Urda, Instructor Explo, Vișeu de Jos, Maramureș

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video