Cine câștigă?

  Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15

  Se spune că un profesor, sătul de certurile dintre elevii săi, le-a dat pentru săptămâna care urma un exercițiu: să ia fiecare câte o cutie și pentru fiecare prieten pe care nu-l  poate ierta sau suporta, să pună câte o piatră cu numele persoanei respective lipit pe ea. Mai mult decât atât, ei trebuiau să poarte acest ,,bagaj” oriunde mergeau, la școală, acasă și chiar atunci când mergeau la culcare.

   Pentru început acest lucru a părut distractiv și interesant, dar pe măsură ce se adunau pietrele, greutatea creștea și era din ce in ce mai dificil să o poarte. Cel mai rău lucru însă era faptul că acea cutie s-a rupt repede și a trebuit să pună pietrele prin buzunare, care și ele la rândul lor au început să cedeze.

   La sfârșitul săptămânii, profesorul le-a explicat lecția pe care a vrut să le-o dea spunându-i acestui test, lecție pe care au înțeles-o singuri unii dintre ei.

   Adeseori credem că atunci când iertăm pe cineva îi facem un bine acelei persoane, dar de fapt noi înșine suntem cei care câștigă, eliberându-ne de greutatea spirituală pe care o purtăm sub forma de ură ,ranchiună ,invidie.

   Tu ai pietre în buzunarele tale?

  Angela Urda, Instructor Explo, Vișeu de Jos, Maramureș

  Cine câștigă? - 2019. Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...