Cine câștigă?

  Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15

  Se spune că un profesor, sătul de certurile dintre elevii săi, le-a dat pentru săptămâna care urma un exercițiu: să ia fiecare câte o cutie și pentru fiecare prieten pe care nu-l  poate ierta sau suporta, să pună câte o piatră cu numele persoanei respective lipit pe ea. Mai mult decât atât, ei trebuiau să poarte acest ,,bagaj” oriunde mergeau, la școală, acasă și chiar atunci când mergeau la culcare.

   Pentru început acest lucru a părut distractiv și interesant, dar pe măsură ce se adunau pietrele, greutatea creștea și era din ce in ce mai dificil să o poarte. Cel mai rău lucru însă era faptul că acea cutie s-a rupt repede și a trebuit să pună pietrele prin buzunare, care și ele la rândul lor au început să cedeze.

   La sfârșitul săptămânii, profesorul le-a explicat lecția pe care a vrut să le-o dea spunându-i acestui test, lecție pe care au înțeles-o singuri unii dintre ei.

   Adeseori credem că atunci când iertăm pe cineva îi facem un bine acelei persoane, dar de fapt noi înșine suntem cei care câștigă, eliberându-ne de greutatea spirituală pe care o purtăm sub forma de ură ,ranchiună ,invidie.

   Tu ai pietre în buzunarele tale?

  Angela Urda, Instructor Explo, Vișeu de Jos, Maramureș

  Cine câștigă? - 2019. Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...