Cine câștigă?

  Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15

  Se spune că un profesor, sătul de certurile dintre elevii săi, le-a dat pentru săptămâna care urma un exercițiu: să ia fiecare câte o cutie și pentru fiecare prieten pe care nu-l  poate ierta sau suporta, să pună câte o piatră cu numele persoanei respective lipit pe ea. Mai mult decât atât, ei trebuiau să poarte acest ,,bagaj” oriunde mergeau, la școală, acasă și chiar atunci când mergeau la culcare.

   Pentru început acest lucru a părut distractiv și interesant, dar pe măsură ce se adunau pietrele, greutatea creștea și era din ce in ce mai dificil să o poarte. Cel mai rău lucru însă era faptul că acea cutie s-a rupt repede și a trebuit să pună pietrele prin buzunare, care și ele la rândul lor au început să cedeze.

   La sfârșitul săptămânii, profesorul le-a explicat lecția pe care a vrut să le-o dea spunându-i acestui test, lecție pe care au înțeles-o singuri unii dintre ei.

   Adeseori credem că atunci când iertăm pe cineva îi facem un bine acelei persoane, dar de fapt noi înșine suntem cei care câștigă, eliberându-ne de greutatea spirituală pe care o purtăm sub forma de ură ,ranchiună ,invidie.

   Tu ai pietre în buzunarele tale?

  Angela Urda, Instructor Explo, Vișeu de Jos, Maramureș

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Iertare

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Păstrază-te curat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Un păcătos iertat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...