Capcana

  Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15

  Natura păcătoasă a fiecăruia dintre noi este vizibilă prima dată în viață în forma lăcomiei. Unui copil mic care a primit o jucărie de care s-a îndrăgostit este imposibil să i-o iei. Va spune mereu: „a meu!”

  Am citit despre modul în care prind un trib din Africa maimuțele. Ei folosesc un dovleac în care fac o gaură mică, cât să intre mâna maimuței, apoi pun în dovleac multe alune prăjite și câteva greutăți, astfel ca să facă dovleacul greu de mișcat. Mirosul apetisant de alune atrag maimuțele care lacome din fire umplu pumnul cu alune. Numai ca nu mai pot să scoată mâna afară din dovleac. Se zvârcolesc în jurul dovleacului, scot tot felul de sunete dar nu deschid pumnul. Pe cele mai multe dintre ele lăcomia le costă viața. O simplă renunțare la alunele din pumn le-ar salva. 

  Tu ce ții atât de strâns de tine încât te poate costa viața? Jocurile, telefonul mobil, moda, dorința de a avea mereu dreptate? 

  Descoperă azi măcar un singur lucru care îți alimentează lăcomia și fă un plan prin care să-l controlezi tu pe el.

  Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

  Capcana - 2019. Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...