Capcana

  Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15

  Natura păcătoasă a fiecăruia dintre noi este vizibilă prima dată în viață în forma lăcomiei. Unui copil mic care a primit o jucărie de care s-a îndrăgostit este imposibil să i-o iei. Va spune mereu: „a meu!”

  Am citit despre modul în care prind un trib din Africa maimuțele. Ei folosesc un dovleac în care fac o gaură mică, cât să intre mâna maimuței, apoi pun în dovleac multe alune prăjite și câteva greutăți, astfel ca să facă dovleacul greu de mișcat. Mirosul apetisant de alune atrag maimuțele care lacome din fire umplu pumnul cu alune. Numai ca nu mai pot să scoată mâna afară din dovleac. Se zvârcolesc în jurul dovleacului, scot tot felul de sunete dar nu deschid pumnul. Pe cele mai multe dintre ele lăcomia le costă viața. O simplă renunțare la alunele din pumn le-ar salva. 

  Tu ce ții atât de strâns de tine încât te poate costa viața? Jocurile, telefonul mobil, moda, dorința de a avea mereu dreptate? 

  Descoperă azi măcar un singur lucru care îți alimentează lăcomia și fă un plan prin care să-l controlezi tu pe el.

  Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

  Capcana - 2019. Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...