Arma celor puternici

  Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32

  „Ai observat ce face un câine dacă este tras de urechi sau de coadă de către un copil mic? Stă și stă și iar stă parcă nu ar simți durere. În curtea bunicilor Azorică îl întâlnește pe Bode, nepoțelul de 3 ani. Bode merge la Azorică și îl apucă de urechi, de coadă, îi trage blana în încercarea de a-l mângâia și a-i arăta afecțiune. Bode își dorește foarte mult să dreseze câinele și aruncă bețe poruncitor, câteodată nimerind chiar în bietul animal. Surprinzător Azorică nu face urât. De parcă i-ar face plăcere chinuiala băiețelului. Interesant este cum afișează bunătate și înțelegere față de copil. Prin atitudinea lui parcă ar vrea să spună : ”Te iert, înțeleg că ești mic, nu știi prea multe și nici nu vrei să îmi faci rău. Hai că mai suport să fiu tras. Nu mă supăr pe tine.”

  Astăzi, dacă te supără vre-un coleg sau chiar prietenul cel mai bun ți-a cauzat vre-un necaz, gândește-te la exemplul lui Azorică. Fii bun. Arată milă. Iartă. ”Răzbunarea este arma celor slabi, iertarea a celor puternici”. Cum alegi să fii astăzi: slab sau puternic?”

  Kristhine Chirileanu, Instructor de Exploratori Vatra Dornei

  Arma celor puternici - 2019. Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...