Arma celor puternici

Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32

„Ai observat ce face un câine dacă este tras de urechi sau de coadă de către un copil mic? Stă și stă și iar stă parcă nu ar simți durere. În curtea bunicilor Azorică îl întâlnește pe Bode, nepoțelul de 3 ani. Bode merge la Azorică și îl apucă de urechi, de coadă, îi trage blana în încercarea de a-l mângâia și a-i arăta afecțiune. Bode își dorește foarte mult să dreseze câinele și aruncă bețe poruncitor, câteodată nimerind chiar în bietul animal. Surprinzător Azorică nu face urât. De parcă i-ar face plăcere chinuiala băiețelului. Interesant este cum afișează bunătate și înțelegere față de copil. Prin atitudinea lui parcă ar vrea să spună : ”Te iert, înțeleg că ești mic, nu știi prea multe și nici nu vrei să îmi faci rău. Hai că mai suport să fiu tras. Nu mă supăr pe tine.”

Astăzi, dacă te supără vre-un coleg sau chiar prietenul cel mai bun ți-a cauzat vre-un necaz, gândește-te la exemplul lui Azorică. Fii bun. Arată milă. Iartă. ”Răzbunarea este arma celor slabi, iertarea a celor puternici”. Cum alegi să fii astăzi: slab sau puternic?”

Kristhine Chirileanu, Instructor de Exploratori Vatra Dornei

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video