Cuvinte pe nisip

  Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32

  În timpul unei călătorii, doi tineri au avut o ceartă, iar unul dintre ei l-a pălmuit pe celălalt. Simţindu-se rănit, prietenul pălmuit a început să scrie pe nisip: “astăzi cel mai bun prieten al meu mi-a dat o palmă.” Cei doi şi-au continuat călătoria până au găsit o oază unde s-au hotărât să facă o baie. Cel pălmuit s-a aventurat prea mult şi s-a blocat în mâl. Era să se înece, însă prietenul lui şi-a riscat viaţa şi l-a salvat. După ce şi-a revenit din şoc, el a scris pe o piatră: “astăzi cel mai bun prieten al meu mi-a salvat viaţa.” Când a văzut asta, prietenul lui l-a intrebat: “De ce faci asta? După ce te-am lovit ai scris pe nisip, iar acum scrii pe piatră”.Tânărul a răspuns: “Atunci când cineva ne răneşte ar trebui să scriem în nisip, unde vântul iertării poate şterge durerea, însă atunci când cineva face ceva bun pentru noi trebuie să gravăm într-o piatră pentru ca vântul să nu poată şterge niciodată asta.”

  Cu mulţi ani în urmă, Cineva a scris păcatele noastre în nisip şi ne-a oferit iertarea cu preţul vieţii. “Hristos a fost tratat aşa cum meritam noi, pentru ca noi să fim trataţi aşa cum merita El. El a suferit moartea care era a noatră, ca noi să primim viaţa care era a Lui.” (Ellen G. White, HLL. p. 19)

  Andrada Sîngeorzan, Intructor exploratori, Tr.Sud

  Cuvinte pe nisip - 2019. Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...