Ietăm și pe 11 septembrie?

  Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32

  Cel mai important aspect al acestui verset este iertarea, o temă foarte prezentă în Scriptură. Motivul acestui verset este prezent și în rugăciunea domnească: „și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștrii”. Este esențial pentru mântuirea noastră înțelegerea acestui aspect gratuit și nemeritat al iertării.

  Pentru că vorbim despre iertare, vreau să privim împreună, o pildă a Mântuitorului Hristos care se potrivește perfect cu versetul nostru. (Matei 18:21-35) Impresionat de învățăturile Domnului Isus despre iertare dar și dezamăgit de oamenii din jurul său care necesită parcă prea multă iertare, Petru vine la Isus și îl întreabă: „Doamne, de câte ori să iert pe fratele Meu când va păcătui împotriva mea? Până la șapte ori?” Și Domnul îi răspunde povestindu-i o pildă. 

  Un împărat și-a adunat supușii într-o zi pentru a se socoti cu ei. Aceștia au venit pe rând și li s-a verificat fiecăruia credincioșia cu privire la plata taxelor. Între supușii împăratului, în catastivul cu datorii au găsit pe unul care datora 10.000 de galbeni sau de talanți. O sumă imensă, o sumă care este aleasă de Mântuitorul intenționat atât de mare pentru a ilustra un adevăr. Ca să ne dăm seama despre ce sumă este vorba, haideți să facem câteva calcule: un talant avea aproximativ 6.000 de dinari. Deci, ca să transformăm talanții în dinari trebuie sa înmulțim cei 10.000 de talanți cu 6.000 de dinari pentru a vedea câți dinari era dator robul, împăratului. Aflăm că rezultatul este: 60 de milioane de dinari. În vremea Domnului Isus, un dinar era plata pe o zi de muncă. Deci robul îi datora împăratului, în zile de muncă, 60 de milioane de zile. 60 de milione de zile înseamnă aproximativ 164.383 de ani. Să zicem că omul ar fi trăit 80 de ani și ar fi muncit în fiecare zi din viața lui, fără pauză, de când era bebeluș din prima zi a vieții lui și până la vârsta de 80 de ani, doar pentru a-și achita datoria. Din dinarul pe care îl câștiga în fiecare zi doar își achita datoria, nu mai păstra nimic pentru el, pentru mâncare întreținere sau haine, pentru familie nici atât. Deci toți banii căștigați îi restituia împăratului. Dacă ar fi muncit din prima zi a vieții lui și până la vârsta de 80 de ani ar fi trebuit să trăiască 2.054 de vieți pentru a-și achita datoria. Ce credeți, ar fi reușit în vre-un fel robul acesta să își plătească datoria? 

  În 18 Octombrie 2018, când scriu acest devoțional, populația lumii pe worldometers.info este de 7.657.567.290. Dacă înmulțim numărul de locuitori ai planetei cu 2.054 de vieți datoria pe care Isus o stipulează în dreptul robului, pentru a obține datoria planetei pentru oamenii în viață la momentul acesta obținem: 15.728.643.213.660 (cincisprezece mii șapte sute douăzeci și opt de miliarde șase sute patruzeci și trei de milioane două sute treisprezece mii șase sute șaizeci) de vieți.

   Datoria noastră în ochii lui Dumnezeu este una colosală. Una pe care nu am putea să o achităm niciodată. Dacă măcar atât am învăța toată viața noastră din Evanghelie, cât de mare ne este datoria, și cât de mare este iertarea pe care am primit-o ar fii suficient ca să devenim: „buni unii cu alții”.

  Adelin Costache, pastor tineret Conferința Muntenia

  Ietăm și pe 11 septembrie? - 2019. Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...