Profii

  Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32

  Mai toți elevii împart profesorii în buni și răi. În funcție de tonalitatea vocii pe care o folosește profesorul în procesul didactic, în funcție de modul în care acordă notele, în funcție de cerințele pentru examene sau în funcție mulți alți factori există în mintea noastră un clasament. Dintre toți factorii ce pot fi luați în considerație, iertarea este probabil cel mai puțin luat în seamă. Un prieten mi-a povestit că în timpul școlii generale a făcut o boacănă destul de mare. Profesorul care ținea ora în timpul căreia s-a întâmplat evenimentul a fost foarte supărat și pentru că era o vreme în care corecția fizică era chiar recomandată, a aplicat și această metodă cu toată responsabilitatea. Frica mare a prietenului meu era că atunci când vor afla părinții lui vor lansa ediția a doua a corecției fizice. Urma ședința cu părinții și ca unul care știa ce urmează era pregătit pentru orice. Dar nici în seara respectivă nici în zilele următoare nu s-a întâmplat nimic. Profesorul a considerat că o singură pedeapsă este suficientă. A uitat de eveniment pentru totdeauna.

  Zilnic greșim împotriva lui Dumnezeu, iar plata păcatului este moartea. Această pedeapsă a fost plătită prin jertfa lui Isus Hristos iar dincolo de această pedeapsă este Marea Uitării. 

  Azi este momentul să fii iertător față de cineva care ți-a greșit. Iartă așa cum te-a iertat Dumnezeu. Uită pentru totdeauna. Primul care va avea de câștigat ești chiar tu.

  Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

  Profii - 2019. Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...