Profii

  Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32

  Mai toți elevii împart profesorii în buni și răi. În funcție de tonalitatea vocii pe care o folosește profesorul în procesul didactic, în funcție de modul în care acordă notele, în funcție de cerințele pentru examene sau în funcție mulți alți factori există în mintea noastră un clasament. Dintre toți factorii ce pot fi luați în considerație, iertarea este probabil cel mai puțin luat în seamă. Un prieten mi-a povestit că în timpul școlii generale a făcut o boacănă destul de mare. Profesorul care ținea ora în timpul căreia s-a întâmplat evenimentul a fost foarte supărat și pentru că era o vreme în care corecția fizică era chiar recomandată, a aplicat și această metodă cu toată responsabilitatea. Frica mare a prietenului meu era că atunci când vor afla părinții lui vor lansa ediția a doua a corecției fizice. Urma ședința cu părinții și ca unul care știa ce urmează era pregătit pentru orice. Dar nici în seara respectivă nici în zilele următoare nu s-a întâmplat nimic. Profesorul a considerat că o singură pedeapsă este suficientă. A uitat de eveniment pentru totdeauna.

  Zilnic greșim împotriva lui Dumnezeu, iar plata păcatului este moartea. Această pedeapsă a fost plătită prin jertfa lui Isus Hristos iar dincolo de această pedeapsă este Marea Uitării. 

  Azi este momentul să fii iertător față de cineva care ți-a greșit. Iartă așa cum te-a iertat Dumnezeu. Uită pentru totdeauna. Primul care va avea de câștigat ești chiar tu.

  Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

  Profii - 2019. Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...