Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32
Mai toți elevii împart profesorii în buni și răi. În funcție de tonalitatea vocii pe care o folosește profesorul în procesul didactic, în funcție de modul în care acordă notele, în funcție de cerințele pentru examene sau în funcție mulți alți factori există în mintea noastră un clasament. Dintre toți factorii ce pot fi luați în considerație, iertarea este probabil cel mai puțin luat în seamă. Un prieten mi-a povestit că în timpul școlii generale a făcut o boacănă destul de mare. Profesorul care ținea ora în timpul căreia s-a întâmplat evenimentul a fost foarte supărat și pentru că era o vreme în care corecția fizică era chiar recomandată, a aplicat și această metodă cu toată responsabilitatea. Frica mare a prietenului meu era că atunci când vor afla părinții lui vor lansa ediția a doua a corecției fizice. Urma ședința cu părinții și ca unul care știa ce urmează era pregătit pentru orice. Dar nici în seara respectivă nici în zilele următoare nu s-a întâmplat nimic. Profesorul a considerat că o singură pedeapsă este suficientă. A uitat de eveniment pentru totdeauna.
Zilnic greșim împotriva lui Dumnezeu, iar plata păcatului este moartea. Această pedeapsă a fost plătită prin jertfa lui Isus Hristos iar dincolo de această pedeapsă este Marea Uitării.
Azi este momentul să fii iertător față de cineva care ți-a greșit. Iartă așa cum te-a iertat Dumnezeu. Uită pentru totdeauna. Primul care va avea de câștigat ești chiar tu.
Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova