La supărare

Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit, și poate să-și țină în frâu tot trupul. Iacov 3:2

„Calul este un mamifer ierbivor cu o memorie foarte bună, specialiștii spun că o memorie chiar mai bună decât a unui elefant. Este un animal inteligent și nu uită niciodată. Are noțiunea de om, prieten, dușman, dragoste, ură. Poate trăi în armonie, fiind un animal pașnic, dar cu anumiți cai nu se va înțelege niciodată. Calul are cei mai lungi ochi dintre mamifere, fiind poziționați pe părțile laterale ale capului, îi permite să vadă aproape tot de jur împrejur. Dinții unui cal cresc pe toată durata vieții sale, astfel se poate afla vârsta lui, numărând dinții. Calul recunoaște grajdurile în care a stat și le salută printr-un nechezat. Calul este un animal foarte curat. Nu va bea apă niciodată dintr-un recipient din care a băut un animal murdar. Poți să interacționezi cu un cal foarte ușor, manifestând iubire, el va simți și va răspunde. Un adevărat prieten, loial, plin de afecțiune și bunătate care nu se dresează folosind violența. Mulți oameni preferă compania acestui animal blând, iar copii adoră atât poneii cât și caii, singura diferență dintre un cal și un ponei fiind doar mărimea. Un cal, dacă se va supăra nu va necheza și nici nu va zgâria, precum o felină, ci doar își va schimba poziția urechilor.

Tu cum faci la supărare? Arunci cuvinte grele în jur, strigi și apoi îți pare rău pentru ce ai zis? Azi dacă vei fi provocat la ceartă, amintește-ți de noblețea calului. Învățând să îți controlezi vorbirea vei reuși să fii cap și nu coadă, stăpân și nu rob.”

Kristhine Chirileanu, Instructor de Exploratori Vatra Dornei

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video