La supărare

  Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit, și poate să-și țină în frâu tot trupul. Iacov 3:2

  „Calul este un mamifer ierbivor cu o memorie foarte bună, specialiștii spun că o memorie chiar mai bună decât a unui elefant. Este un animal inteligent și nu uită niciodată. Are noțiunea de om, prieten, dușman, dragoste, ură. Poate trăi în armonie, fiind un animal pașnic, dar cu anumiți cai nu se va înțelege niciodată. Calul are cei mai lungi ochi dintre mamifere, fiind poziționați pe părțile laterale ale capului, îi permite să vadă aproape tot de jur împrejur. Dinții unui cal cresc pe toată durata vieții sale, astfel se poate afla vârsta lui, numărând dinții. Calul recunoaște grajdurile în care a stat și le salută printr-un nechezat. Calul este un animal foarte curat. Nu va bea apă niciodată dintr-un recipient din care a băut un animal murdar. Poți să interacționezi cu un cal foarte ușor, manifestând iubire, el va simți și va răspunde. Un adevărat prieten, loial, plin de afecțiune și bunătate care nu se dresează folosind violența. Mulți oameni preferă compania acestui animal blând, iar copii adoră atât poneii cât și caii, singura diferență dintre un cal și un ponei fiind doar mărimea. Un cal, dacă se va supăra nu va necheza și nici nu va zgâria, precum o felină, ci doar își va schimba poziția urechilor.

  Tu cum faci la supărare? Arunci cuvinte grele în jur, strigi și apoi îți pare rău pentru ce ai zis? Azi dacă vei fi provocat la ceartă, amintește-ți de noblețea calului. Învățând să îți controlezi vorbirea vei reuși să fii cap și nu coadă, stăpân și nu rob.”

  Kristhine Chirileanu, Instructor de Exploratori Vatra Dornei

  La supărare - 2019. Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit, și poate să-și țină în frâu tot trupul. Iacov 3:2
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...