La supărare

  Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit, și poate să-și țină în frâu tot trupul. Iacov 3:2

  „Calul este un mamifer ierbivor cu o memorie foarte bună, specialiștii spun că o memorie chiar mai bună decât a unui elefant. Este un animal inteligent și nu uită niciodată. Are noțiunea de om, prieten, dușman, dragoste, ură. Poate trăi în armonie, fiind un animal pașnic, dar cu anumiți cai nu se va înțelege niciodată. Calul are cei mai lungi ochi dintre mamifere, fiind poziționați pe părțile laterale ale capului, îi permite să vadă aproape tot de jur împrejur. Dinții unui cal cresc pe toată durata vieții sale, astfel se poate afla vârsta lui, numărând dinții. Calul recunoaște grajdurile în care a stat și le salută printr-un nechezat. Calul este un animal foarte curat. Nu va bea apă niciodată dintr-un recipient din care a băut un animal murdar. Poți să interacționezi cu un cal foarte ușor, manifestând iubire, el va simți și va răspunde. Un adevărat prieten, loial, plin de afecțiune și bunătate care nu se dresează folosind violența. Mulți oameni preferă compania acestui animal blând, iar copii adoră atât poneii cât și caii, singura diferență dintre un cal și un ponei fiind doar mărimea. Un cal, dacă se va supăra nu va necheza și nici nu va zgâria, precum o felină, ci doar își va schimba poziția urechilor.

  Tu cum faci la supărare? Arunci cuvinte grele în jur, strigi și apoi îți pare rău pentru ce ai zis? Azi dacă vei fi provocat la ceartă, amintește-ți de noblețea calului. Învățând să îți controlezi vorbirea vei reuși să fii cap și nu coadă, stăpân și nu rob.”

  Kristhine Chirileanu, Instructor de Exploratori Vatra Dornei

  La supărare - 2019. Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit, și poate să-și țină în frâu tot trupul. Iacov 3:2
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...