Sitele lui Socrate

  Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit, și poate să-și țină în frâu tot trupul. Iacov 3:2

  Se spune că marele filozof grec Socrate a fost oprit pe stradă, într-o zi, de o cunoștință care i-a spus: ”Știi ce am auzit recent despre prietenul tău?”. ”Așteaptă puțin!” a replicat Socrate. ”Ai cernut ceea ce vrei să îmi spui prin cele trei site?”. ”Care site?” a răspuns, mirat, omul. ”Prima sită este adevărul: ești sigur că ceea ce vrei să îmi spui este adevărat?”. ”Ăăă … nu știu … am auzit și eu de la alții…”. ”Cea de-a doua sită este bunătatea: ceea ce vrei să îmi spui despre prietenul meu este un lucru bun?”. ”Păi … nu prea … din contră …”. ”A mai rămas o sită, a treia, cea a folosului: ceea ce vrei să îmi spui despre prietenul meu îmi este de folos?”. ”Nu! Nu prea cred asta!”. ”Ei bine”, a concluzionat Socrate, ”dacă ceea ce vrei să îmi spui nu îmi este de folos, nu este ceva bun și nici nu știi dacă este adevărat sau nu, la ce bun să îmi mai spui acel lucru?”

  Cât de ușor greșim în vorbire fiecare dintre noi! Ca să nu mai greșești în vorbire îți recomand să folosești zi de zi ”sitele lui Socrate”: spune mereu adevărul, spune lucruri bune și folositoare! Atunci Dumnezeu te va desăvârși!

  Narcis Ardelean, masterghid, Conferința Banat

  Sitele lui Socrate - 2019. Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit, și poate să-și țină în frâu tot trupul. Iacov 3:2
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...