Vorbește de bine

  Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit, și poate să-și țină în frâu tot trupul. Iacov 3:2

  O vorbă înțeleaptă spune că fiecare om are nevoie de doi, trei ani pentru a învăța să vorbească după care nu-i ajunge o viață întreagă să învețe să tacă. Cele mai multe probleme apar din cauza vorbirii. Deși reprezintă cam 7% din comunicare cuvintele pot să lovească mai rău decât un obiect. Fascinant este și faptul că prin aceleași cuvinte dar cu intonație diferită putem aduce mângâiere sau dimpotrivă putem răsuci cuțitul în rană. În timpul unei tabere un coleg a avut ideea să realizeze un interviu în care să inverseze răspunsurile în așa fel încât în final să rezulte un clip haios. Pentru că știam doar o parte a planului, pentru a nu cădea rău cu vreun răspuns am ales să fiu ambiguu la fiecare răspuns, să răspund cu altă întrebare, sperând că nu se va putea folosi materialul filmat cu mine. Rezultatul probabil îl bănuiești. Dezastru total. La întrebarea: Ce părere ai despre viață? a fost potrivit răspunsul: „nu sunt în măsură să mă exprim!”

  Fă azi un inventar al cuvintelor pe care le folosești. Cu siguranță există unele care ar trebui să dispară din bagajul tău lingvistic. Alege măcar unul și ori de câte ori îți vine să îl pronunți caută ceva mai bun.

  ps: Apropo, dacă vrei să ieși bine dintr-un interviu ca cel la care am fost eu supus, dă numai răspunsuri frumoase, exagerează cu binele cu pozitivitatea. Dacă e ceva de rău iar tu exagerezi cu binele toată lumea va înțelege că ai glumit.

  Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

  Vorbește de bine - 2019. Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit, și poate să-și țină în frâu tot trupul. Iacov 3:2
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Nu ești singur!

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...