Vorbește de bine

  Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit, și poate să-și țină în frâu tot trupul. Iacov 3:2

  O vorbă înțeleaptă spune că fiecare om are nevoie de doi, trei ani pentru a învăța să vorbească după care nu-i ajunge o viață întreagă să învețe să tacă. Cele mai multe probleme apar din cauza vorbirii. Deși reprezintă cam 7% din comunicare cuvintele pot să lovească mai rău decât un obiect. Fascinant este și faptul că prin aceleași cuvinte dar cu intonație diferită putem aduce mângâiere sau dimpotrivă putem răsuci cuțitul în rană. În timpul unei tabere un coleg a avut ideea să realizeze un interviu în care să inverseze răspunsurile în așa fel încât în final să rezulte un clip haios. Pentru că știam doar o parte a planului, pentru a nu cădea rău cu vreun răspuns am ales să fiu ambiguu la fiecare răspuns, să răspund cu altă întrebare, sperând că nu se va putea folosi materialul filmat cu mine. Rezultatul probabil îl bănuiești. Dezastru total. La întrebarea: Ce părere ai despre viață? a fost potrivit răspunsul: „nu sunt în măsură să mă exprim!”

  Fă azi un inventar al cuvintelor pe care le folosești. Cu siguranță există unele care ar trebui să dispară din bagajul tău lingvistic. Alege măcar unul și ori de câte ori îți vine să îl pronunți caută ceva mai bun.

  ps: Apropo, dacă vrei să ieși bine dintr-un interviu ca cel la care am fost eu supus, dă numai răspunsuri frumoase, exagerează cu binele cu pozitivitatea. Dacă e ceva de rău iar tu exagerezi cu binele toată lumea va înțelege că ai glumit.

  Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

  Vorbește de bine - 2019. Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit, și poate să-și țină în frâu tot trupul. Iacov 3:2
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului!

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...