Privește din alt unghi

  Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14

  Ai în clasă copii cu o situație financiară mai precară? Ai în clasă copii răzvrătiți și răi cu toată lumea? Ai în clasă copii “diferiți”? În clasa a VII-a am avut un coleg care a rămas repetent și era spaima școlii! TOȚI ÎL VORBEAU DE RĂU!

  Se bătea, înjura, ba chiar se lua în gură cu unii profesori. Pe lângă toate acestea, nouă celor din clasă, în pauze, ne mai și mânca mâncarea. Într-o seară, am spus mamei să-mi pregătească pentru a doua zi două sandvișuri! În prima pauză m-am dus și i-am oferit sandvișul. L-a luat, s-a întors și a plecat. Cam după o săptămână jumătate a spus prima oară “mulțumesc”! După trei, patru săptămâni m-a întrebat de ce fac asta? I-am mărturisit că toți colegii sunt supărați pe el că le tot mănâncă mâncarea iar pe mine nu mă deranjează să o împart cu el. De atunci, am început să vorbim mai multe. Am aflat că mama lui era casnică iar tatăl său lucra în construcții. Banii care ii câștiga îi bea aproape pe toți. În fiecare seară era scandal în casa lor. Tatăl său o bătea pe mama lui destul de des, câteodată primea și el bătaie. Când apucau să fugă, dormeau pe la vecini, rude, pe unde puteau. El nu s-a schimbat, relația noastră s-a schimbat. Am înțeles de ce făcea toate aceste lucruri, de ce era diferit!

  Te provoc astăzi să descoperi povestea din spatele imaginii!

  Ciprian Andra, mastrghid – Petroșani

  Privește din alt unghi - 2019. Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...