Privește din alt unghi

Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14

Ai în clasă copii cu o situație financiară mai precară? Ai în clasă copii răzvrătiți și răi cu toată lumea? Ai în clasă copii “diferiți”? În clasa a VII-a am avut un coleg care a rămas repetent și era spaima școlii! TOȚI ÎL VORBEAU DE RĂU!

Se bătea, înjura, ba chiar se lua în gură cu unii profesori. Pe lângă toate acestea, nouă celor din clasă, în pauze, ne mai și mânca mâncarea. Într-o seară, am spus mamei să-mi pregătească pentru a doua zi două sandvișuri! În prima pauză m-am dus și i-am oferit sandvișul. L-a luat, s-a întors și a plecat. Cam după o săptămână jumătate a spus prima oară “mulțumesc”! După trei, patru săptămâni m-a întrebat de ce fac asta? I-am mărturisit că toți colegii sunt supărați pe el că le tot mănâncă mâncarea iar pe mine nu mă deranjează să o împart cu el. De atunci, am început să vorbim mai multe. Am aflat că mama lui era casnică iar tatăl său lucra în construcții. Banii care ii câștiga îi bea aproape pe toți. În fiecare seară era scandal în casa lor. Tatăl său o bătea pe mama lui destul de des, câteodată primea și el bătaie. Când apucau să fugă, dormeau pe la vecini, rude, pe unde puteau. El nu s-a schimbat, relația noastră s-a schimbat. Am înțeles de ce făcea toate aceste lucruri, de ce era diferit!

Te provoc astăzi să descoperi povestea din spatele imaginii!

Ciprian Andra, mastrghid – Petroșani

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video