Fructele lăcomiei

  Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14

  Ai auzit ce au făcut Paul și Bianca în vacanța de vară? Anul trecut, când erau la bunici, au văzut un platou cu fructe zemoase. Erau acolo mere, pere, piersici și cireșe – unele mai mari și mai frumoase, altele mai mici și mai puțin colorate. Știi ce fac de obicei copiii când primesc fructe? Le aleg pe cele mai mari și mai frumoase. Așa au făcut și ei, dar pentru că nu erau foarte multe, au început să se certe rău de tot pe cele mai atrăgătoare.

  Bunica s-a gândit să îi învețe o lecție. Cu o altă ocazie le-a pus din nou fructe pe masă. Din nou au început să apară nemulțumiri între ei pentru că fiecare voia ceea ce i se părea mai atrăgător. Dar ce să vezi? De data aceasta fructele mari și frumoase, pe care ei și le doreau, erau viermănoase, iar cele mai mici și mai puțin atrăgătoare erau cele gustoase. Astfel au învățat o lecție: ceea ce pare frumos s-ar putea să nu fie sănătos.

  Cu mulți oameni se întâmplă la fel. Ei caută fericirea acolo unde nu este. Ambalajul le atrage atenția, dar conținutul îi lasă cu un gust amar. Sunt ca niște pești care mușcă din momeală fără să știe că aceasta îi va costa viața. Puțini sunt cei care află calea cea îngustă care duce la viață. Sper ca eu și cu tine să intrăm pe poarta cea strâmtă și să găsim fericirea!

  Alexandru Dobrin, pastor, Transilvania de. Sud

  Fructele lăcomiei - 2019. Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...