Fructele lăcomiei

  Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14

  Ai auzit ce au făcut Paul și Bianca în vacanța de vară? Anul trecut, când erau la bunici, au văzut un platou cu fructe zemoase. Erau acolo mere, pere, piersici și cireșe – unele mai mari și mai frumoase, altele mai mici și mai puțin colorate. Știi ce fac de obicei copiii când primesc fructe? Le aleg pe cele mai mari și mai frumoase. Așa au făcut și ei, dar pentru că nu erau foarte multe, au început să se certe rău de tot pe cele mai atrăgătoare.

  Bunica s-a gândit să îi învețe o lecție. Cu o altă ocazie le-a pus din nou fructe pe masă. Din nou au început să apară nemulțumiri între ei pentru că fiecare voia ceea ce i se părea mai atrăgător. Dar ce să vezi? De data aceasta fructele mari și frumoase, pe care ei și le doreau, erau viermănoase, iar cele mai mici și mai puțin atrăgătoare erau cele gustoase. Astfel au învățat o lecție: ceea ce pare frumos s-ar putea să nu fie sănătos.

  Cu mulți oameni se întâmplă la fel. Ei caută fericirea acolo unde nu este. Ambalajul le atrage atenția, dar conținutul îi lasă cu un gust amar. Sunt ca niște pești care mușcă din momeală fără să știe că aceasta îi va costa viața. Puțini sunt cei care află calea cea îngustă care duce la viață. Sper ca eu și cu tine să intrăm pe poarta cea strâmtă și să găsim fericirea!

  Alexandru Dobrin, pastor, Transilvania de. Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...