Simplu este mai greu

Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14

Textul de astăzi ne vorbește despre contraste și dificultăți preferabile. Când ai la îndemână două metode de a rezolva o problemă (simplă și complicată), când pentru un traseu ai două alternative (solicitantă și lejeră) cei mai mulți oameni aleg varianta ușoară pentru că aduce cu sine maximă reușită cu minim efort. Deși sunt paradigme de gândire ce promovează alegerea unei căi mai grele, înțeleg argumentele pentru alegerea simplului, ușorului sau accesibilului. Dar când avem de-a face cu schimbarea totală a destinației, lucrurile se schimbă. Când avem la dispoziție destinație bună doar prin mijloace dificile și destinație rea prin mijloace confortabile, nici-o logică nu-ți permite să alegi facilul neținând cont de destinație.

Iar dacă discuția ajunge în punctul în care ne duce textul din Matei, vorbim de o destinație a vieții, ce nu ar trebui ratată sub nici-o formă. Poate ți se pare totul greu, cu multe reguli și interdicții, cu eforturi și transpirație, cu disciplină și dificultăți, pe când alternativa este atât de simplă… Când destinația este incomparabil mai frumoasă decât cel mai frumos vârf de munte, nu poți alege coborârea ușoară a unei văi răcoroase! Drum, nu atât bun, cât… unde trebuie!

Felix Mușat, Director Tineret, Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video