Simplu este mai greu

  Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14

  Textul de astăzi ne vorbește despre contraste și dificultăți preferabile. Când ai la îndemână două metode de a rezolva o problemă (simplă și complicată), când pentru un traseu ai două alternative (solicitantă și lejeră) cei mai mulți oameni aleg varianta ușoară pentru că aduce cu sine maximă reușită cu minim efort. Deși sunt paradigme de gândire ce promovează alegerea unei căi mai grele, înțeleg argumentele pentru alegerea simplului, ușorului sau accesibilului. Dar când avem de-a face cu schimbarea totală a destinației, lucrurile se schimbă. Când avem la dispoziție destinație bună doar prin mijloace dificile și destinație rea prin mijloace confortabile, nici-o logică nu-ți permite să alegi facilul neținând cont de destinație.

  Iar dacă discuția ajunge în punctul în care ne duce textul din Matei, vorbim de o destinație a vieții, ce nu ar trebui ratată sub nici-o formă. Poate ți se pare totul greu, cu multe reguli și interdicții, cu eforturi și transpirație, cu disciplină și dificultăți, pe când alternativa este atât de simplă… Când destinația este incomparabil mai frumoasă decât cel mai frumos vârf de munte, nu poți alege coborârea ușoară a unei văi răcoroase! Drum, nu atât bun, cât… unde trebuie!

  Felix Mușat, Director Tineret, Conferința Muntenia

  Simplu este mai greu - 2019. Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...