Simplu este mai greu

  Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14

  Textul de astăzi ne vorbește despre contraste și dificultăți preferabile. Când ai la îndemână două metode de a rezolva o problemă (simplă și complicată), când pentru un traseu ai două alternative (solicitantă și lejeră) cei mai mulți oameni aleg varianta ușoară pentru că aduce cu sine maximă reușită cu minim efort. Deși sunt paradigme de gândire ce promovează alegerea unei căi mai grele, înțeleg argumentele pentru alegerea simplului, ușorului sau accesibilului. Dar când avem de-a face cu schimbarea totală a destinației, lucrurile se schimbă. Când avem la dispoziție destinație bună doar prin mijloace dificile și destinație rea prin mijloace confortabile, nici-o logică nu-ți permite să alegi facilul neținând cont de destinație.

  Iar dacă discuția ajunge în punctul în care ne duce textul din Matei, vorbim de o destinație a vieții, ce nu ar trebui ratată sub nici-o formă. Poate ți se pare totul greu, cu multe reguli și interdicții, cu eforturi și transpirație, cu disciplină și dificultăți, pe când alternativa este atât de simplă… Când destinația este incomparabil mai frumoasă decât cel mai frumos vârf de munte, nu poți alege coborârea ușoară a unei văi răcoroase! Drum, nu atât bun, cât… unde trebuie!

  Felix Mușat, Director Tineret, Conferința Muntenia

  Simplu este mai greu - 2019. Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...