Renunța la bagaje

  Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14

  O publicaţie americană a realizat topul celor mai înguste străzi din lume. Recordul este deţinut de o străduță din Germania–Reutlinger, numită Spreuerhofstrasse. Are o lăţime de numai 30,4 cm. Străduţa cea mai îngustă din Italia – Ripatransone are numai 35,5 cm; iar Strada Parlamentului din Anglia –  Exeter are o lăţime de 63,5 cm. 

  Între acestea, o stradă din Braşov, se regăseşte în clasamentul american. Construită în secolul XV, Strada Sforii în cel mai îngust punct are doar 109 cm. Lungimea străzii este de 83 de metri.

  Anul trecut, împreună cu un grup de olimpici la religie am mers pe această stradă. Dar ca să putem intra pe ea, a trebuit să facem un lucru esențial: să renunțăm la toate bagajele și la tot ce ne împiedica să intrăm pe această cale îngustă.

  Așa este și cu cărarea îngustă ce merge spre viața veșnică. Trebuie să o cauți cu toată inima ca să o poți găsi, iar atunci când o afli, trebuie să renunți la toate poverile și bagajele pământești dacă vrei să intri și să mergi pe ea până la capăt.

  La final, îți lansez două provocări:

  1. Dacă ajungi în Brașov, caută Strada Sforii!

  Lucian Răcilă, director departament educaţie

  Renunța la bagaje - 2019. Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...