E ceva ascuns…

  Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14

  În vremurile străvechi, un împărat a pus pe oamenii săi să așeze un bolovan pe un drum. Apoi s-a ascuns în tufișuri și a urmărit să vadă dacă cineva v-a mișca bolovanul din cale. Unii dintre cei mai bogați negustori și oameni de la curtea regelui au trecut și pur și simplu pe lângă bolovan, ocolindu-l.

  Mulți oameni au dat vina pe rege pentru că nu a ținut drumurile curate, dar niciunul nu a făcut nimic pentru a îndepărta piatra.

  Într-o zi, a venit un țăran care își ducea legumele la piață. Când s-a apropiat de bolovan, țăranul și-a scos povara și a încercat să împingă piatra din cale. După multă trudă și oboseală, în cele din urmă a reușit.

  După ce țăranul sa întors să-și ridice legumele, a observat o pungă situată pe șoseaua unde era bolovanul. Punga conținea numeroase monede de aur și un mesaj de la rege prin care explică faptul că aurul era pentru persoana care a reușit să îndepărteze bolovanul de pe drum.

  Fiecare obstacol pe care-l întâlnim ne oferă ocazia de a ne îmbunătăți situația, iar în timp ce plângem, lenevim, alții creează oportunități prin inimile, generozitatea și voința lor de a face lucrurile așa cum Dumnezeu dorește de la noi pentru a ne putea oferi la sfârșit viața veșnică.

  Estera Dan, Instructor Exploratori Zalău

  E ceva ascuns... - 2019. Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...