E ceva ascuns…

  Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14

  În vremurile străvechi, un împărat a pus pe oamenii săi să așeze un bolovan pe un drum. Apoi s-a ascuns în tufișuri și a urmărit să vadă dacă cineva v-a mișca bolovanul din cale. Unii dintre cei mai bogați negustori și oameni de la curtea regelui au trecut și pur și simplu pe lângă bolovan, ocolindu-l.

  Mulți oameni au dat vina pe rege pentru că nu a ținut drumurile curate, dar niciunul nu a făcut nimic pentru a îndepărta piatra.

  Într-o zi, a venit un țăran care își ducea legumele la piață. Când s-a apropiat de bolovan, țăranul și-a scos povara și a încercat să împingă piatra din cale. După multă trudă și oboseală, în cele din urmă a reușit.

  După ce țăranul sa întors să-și ridice legumele, a observat o pungă situată pe șoseaua unde era bolovanul. Punga conținea numeroase monede de aur și un mesaj de la rege prin care explică faptul că aurul era pentru persoana care a reușit să îndepărteze bolovanul de pe drum.

  Fiecare obstacol pe care-l întâlnim ne oferă ocazia de a ne îmbunătăți situația, iar în timp ce plângem, lenevim, alții creează oportunități prin inimile, generozitatea și voința lor de a face lucrurile așa cum Dumnezeu dorește de la noi pentru a ne putea oferi la sfârșit viața veșnică.

  Estera Dan, Instructor Exploratori Zalău

  E ceva ascuns... - 2019. Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...