Autostrada

Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14

Autostrada este cea mai comodă cale pentru deplasarea terestră , dar nu este întotdeauna  și cea mai preferabilă, mai ales atunci când călătoria nu are doar un punct de final ci este important și traseul. Un alt dezavantaj al drumurilor largi este că nu duc spre locurile înalte. Calea largă reprezintă comoditatea și superficialitatea. Cine alege calea largă nu vrea să depună efort și să câștige o biruință; un creștin care merge pe calea largă se mulțumește cu plăcerile temporare. Când alegem să intrăm pe poarta largă este important să înțelegem că drumul din spatele acelei porți nu duce la poarta împărăției lui Dumnezeu ci la moarte. Când alegi poarta largă vei ajunge la un punct fără ieșire. Când pășești însă prin ușa cea strâmtă știi că vei ajunge la libertatea înălțimilor și la un orizont fără limite.

Pentru că alegerea căii largi este mult mai ușoară și de multe ori mai atractivă, de multe  ori pășim pe acest drum. Cât timp există Har e posibil să ne oprim și să alegem drumul bun și calea strâmtă. Merită să ne asumăm sacrificiile și efortul; nimic nu se compară cu bucuria victoriei finale.

Daniel Chirileanu

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video