În vârful Legii

  Căci este un singur Dumnezeu, și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos! 1 Timotei 2:5

  În încercarea Sa, de a-i ține pe oameni aproape, Dumnezeu a dat un set de reguli, cunoscute ca „Cele zece porunci”. În prima dintre ele, El cere să nu avem alți dumnezei afară de El, iar acum, punând față în față prima poruncă cu textul de azi, nu pot să nu te întreb: cum poți avea alți dumnezei, dacă este unul singr? Ce L-a determinat pe Dumnezeu să înceapă cele zece porunci în felul acesta?

  Viața fiecăruia dintre noi, este ca o piramidă, ca un piedestal, iar în vârf, este un loc unic și special, pentru cea mai importantă ființă din viața ta. În mod normal, acea secțiune a vieții noastre se numește Dumnezeu. Dar oamenii, au început să pună acolo ființe care nu există: Baal, Dagon, Hermes, s.a., sau persoane cunoscute, dragi, dar care capătă o importanță supremă pentru viața lor: părinți, prieteni, vedete, etc. Din nefericire, alți oameni plasează în acel loc special, și obiecte fără viață: telefonul, filme, mâncare… Dacă astăzi, construcția vieții tale ar fi vizibilă pentru toți, ce s-ar vedea? Este Dumnezeu acolo unde ar trebui să fie în viața ta, sau împarte locul acela cu o mulțime de alți dumnezei ce concurează cu El în viața ta? La finalul timpului, tot ce va conta va fi întrebarea simplă: Cine a fost Dumnezeu pentru viața ta? Dar Isus Hristos?

  Felix Mușat, Director Tineret, Conferința Muntenia

  În vârful Legii - 2019. Căci este un singur Dumnezeu, și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos! 1 Timotei 2:5
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...