În vârful Legii

Căci este un singur Dumnezeu, și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos! 1 Timotei 2:5

În încercarea Sa, de a-i ține pe oameni aproape, Dumnezeu a dat un set de reguli, cunoscute ca „Cele zece porunci”. În prima dintre ele, El cere să nu avem alți dumnezei afară de El, iar acum, punând față în față prima poruncă cu textul de azi, nu pot să nu te întreb: cum poți avea alți dumnezei, dacă este unul singr? Ce L-a determinat pe Dumnezeu să înceapă cele zece porunci în felul acesta?

Viața fiecăruia dintre noi, este ca o piramidă, ca un piedestal, iar în vârf, este un loc unic și special, pentru cea mai importantă ființă din viața ta. În mod normal, acea secțiune a vieții noastre se numește Dumnezeu. Dar oamenii, au început să pună acolo ființe care nu există: Baal, Dagon, Hermes, s.a., sau persoane cunoscute, dragi, dar care capătă o importanță supremă pentru viața lor: părinți, prieteni, vedete, etc. Din nefericire, alți oameni plasează în acel loc special, și obiecte fără viață: telefonul, filme, mâncare… Dacă astăzi, construcția vieții tale ar fi vizibilă pentru toți, ce s-ar vedea? Este Dumnezeu acolo unde ar trebui să fie în viața ta, sau împarte locul acela cu o mulțime de alți dumnezei ce concurează cu El în viața ta? La finalul timpului, tot ce va conta va fi întrebarea simplă: Cine a fost Dumnezeu pentru viața ta? Dar Isus Hristos?

Felix Mușat, Director Tineret, Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video