Scara noastră

  Căci este un singur Dumnezeu, și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos! 1 Timotei 2:5

  Fiind copil tare-mi plăcea să mă cațăr în pomii înalți mai ales în aceia în care găseam cuiburi de păsărele cu ouă sau pui. Îmi plăcea să ajung pe înâlțimi și locuri pe unde ceilalți copii nici nu îndrăzneau să viseze. Mă cățăram pe garduri, pe case și chiar pe stâlpii de electricitate. Când întreceam măsura eram și pedepsit pe măsură. Însă pe clădirea școlii nu mă urcasem niciodată. Dar într-o zi am găsit soluția. În spatele școlii era un stejar așa de gros de era nevoie ca trei să ne dăm mâinile pentru a-l cuprinde. Avea trei crengi mari, iar una dintre ele cât un copac normal de mare se întindea deasupra acoperișului școlii. A fost o adevărată provocare să-l cațăr, dar am ajuns și pe cea mai înaltă clădire din sat. 

  Orice țintă, oricât de măreață, oricât de dificilă de realizat, poate fi atinsă în viață dacă găsim un mijloc de a ajunge la ea. Ca să călătorim de pe un continent pe altul am construit vaporul, iar mai târziu avionul, iar pentru a ajunge de pe pământ pe lună sau aproape de stele am construit nave spațiale și sateliți. Dar pentru a ajunge la Dumnezeu ce putem face? Într-o zi Iacov a visat o scară așezată pe pământ care ajungea până în cer. Pe ea urcau și coborau îngerii. Biblia spune că această scară îl simbolizează pe Isus. Prin El ajung îngerii la noi și prin El avem cale de acces în Rai.

  Croitoru Ionuț, pastor, Transilvania de. Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...