Convertirea unei Universități

Apoi le-a zis: “Duceți-vă în toată lumea, și propovăduiți Evanghelia la orice făptură. Marcu 16:15

La 14 ani, Kaboo, prinţ liberian, este luat prizonier de un trib rival. Acesta scapă în mod miraculor din faţa morţii, iar apoi se converteşte la creştinism datorită unei misionare; este botezat şi îşi schimbă numele în Samuel Morris. Din dorinţa de a-L  cunoaşte mai bine pe Dumnezeu pentru a deveni şi el misionar în poporul său, Samuel călătoreşte în America. Pe parcursul întregii călătorii, le vorbeşte marinarilor despre Hristos, iar muţti dintre ei ajung să îşi schimbe viaţa în urma mărturiilor tânărului. Ajuns la Universitatea Taylor, exemplul credinţei lui l-a transformat într-un lider pentru studenţi şi l-a făcut o provocare pentru facultate. În 1893, la aproximativ 20 de ani, Samuel Morris se îmbolnăveşte şi moare. După înmormântare, mulţi dintre colegii lui se hotărăsc să plece în Africa pentru a-i continua proiectele.

Conducătorul Universităţii Taylor a spus: „Samuel Morris credea că vine la Universitate pentru a se pregati pentru misiunea sa în Africa, dar defapt, a pregătit Universitatea pentru misiunea sa în întreaga lume.”

Dumnezeu ne cere să-I fim parteneri în lucrarea de salvare a sufletelor. El te cheamă pe tine să I te alături. Unde vor duce paşii tăi azi?

Andrada Sîngeorzan, Intructor exploratori, Tr.Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video