Folosește unealta ta

  Apoi le-a zis: “Duceți-vă în toată lumea, și propovăduiți Evanghelia la orice făptură. Marcu 16:15

  M-am plimbat prin câteva țări la viața mea, dar niciodată n-am predicat acolo. Am vizitat obiectivele turistice, am vorbit cu oamenii locului, am mâncat cele mai alese delicatese (de maximum 10 euro), dar n-am predicat. Și nici n-o să fac asta vreodată, pentru că nu acesta e darul meu. Dar, totuși, e un îndemn al lui Dumnezeu pentru fiecare dintre copiii Săi, așa că trebuie să-L ascult – cu o mică și neînsemnată modificare. Cu bucurie mă voi duce în toată lumea, voi vorbi cu fiecare făptură pe care o voi întâlni, fiindcă vreau să aflu cât mai multe despre acea parte anume de pe mapamond. Așa sunt eu, mai curios din fire. Dar nu cred că o să predic, pentru că încă nu mi-am dezvoltat acest dar.. 

  În schimb când ajung acasă, o să aștern pe hârtie ce am văzut și ce am aflat și mă voi ruga cu toată ființa ca vreun misionar zelos să citească ce am scris eu și să predice Evanghelia acelor oameni. Nu toți suntem făcuți să predicăm, nu toți avem darul lui Cicero sau al lui Billy Graham. Dar dacă poți să predici, fie prin vorbire, fie prin comportament, prin stilul de viață, fă-o. Și nu te duce la capătul lumii pentru asta, începe să-ți predici ție și vezi dacă te schimbi după asta.

  Eu am darul de a scrie. Tu?

  Lorel Atomei, redactor șef Explo Times

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Frumoasa dragoste

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Gardurile de protecție

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Tu de ce asculți?

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...