Cunoașterea

Dar cum vor chema pe Acela în care n’au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n’au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Romani 10:14

„Timp de mulţi ani, am crezut că în România toate păsările sunt negre, cenuşii şi maronii. Ştiam că pot avea câteva nuanţe sau pete de culoare, dar şi acestea tot din categoria negru, alb, maroniu. Văzusem şi câteva cu tentă de kaki… şi cam atât. Apoi, în tinereţe, am avut ocazia să merg împreună cu un grup de prieteni într-o o tabără specială de birdwatching (de observare a păsărilor). În acea ocazie, unul dintre cei mai mari ornitologi din România ne-a arătat zeci de specii de păsări. Le cunoştea toate semnele distinctive, ştia care sunt femele şi care sunt masculi, le ştia cântecul, ba chiar le imita strigătul de ajutor. Atunci am descoperit, cu mare uimire, că sunt multe păsări deosebit de frumoase şi multicolore chiar în România. Dacă nu ar fi fost cunoscătorul, aş fi rămas poate la acelaşi nivel de ignoranţă.

Domnul Isus merită cunoscut. El este aşa de frumos şi are un caracter desăvârşit. Dar cum să fie cunoscut de către oameni dacă nu există un propovăduitor, un cunoscător care să vorbească despre El? Fără noi, alţii nu-L vor cunoaşte şi vor pieri în cenuşiul ignoranţei. Astăzi rolul meu şi misiunea ta este de a vorbi despre El şi de a-L prezenta în toată frumuseţea Sa.„”

Viorel Dascălu, pastor Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video