Cât de naivi suntem

  Dar cum vor chema pe Acela în care n’au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n’au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Romani 10:14

  Un proaspăt licean din America a câştigat premiul 1 la o expoziţie ştiinţifică. În proiectul său, tânărul strângea semnături pentru un control strict sau eliminarea totală din uz a substanţei chimice „dihidrogen monoxid” (DHMO), o substanţă insipidă, inodoră, incoloră şi care ucide mii de oameni anual. Majoritatea o păţesc la inhalarea accidentală, dar şi expunerea îndelungată la forma solidă a DHMO are efecte extrem de nocive asupra sănătăţii. Pentru cei care au ajuns dependenţi, absenţa DHMO înseamnă moarte sigură. În plus, DHMO este ingredientul principal în atît de păcătoasele ploi acide şi are un rol imens în efectul de seră. Are un rol accelerator în eroziunea naturală şi în coroziunea/ruginirea multor metale. Problema care se înfăţişa celor chestionați era că DHMO este prezent aproape peste tot pe Pămînt, pînă şi în gheaţa antarctică. Şi că, în ciuda pericolelor evidente, este folosit încă pe scară largă în industrie, ca solvent şi răcitor, în reactoarele nucleare, ca substanţă ignifugă sau ca aditiv alimentar. Ba, mai mult, companiile deverseză DHMO în râuri şi oceane şi nu se poate face nimic, pentru că practica este legală.

   Tânărul a întrebat 50 de persoane dacă sprijină această petiţie de interzicere a nocivei chimicale: 43 au răspuns afirmativ, 6 erau indecişi. Doar unul a ştiut că substanţa cu pricina nu era decât apa. Numele proiectului său era: „Cât de naivi suntem?”

   Cât de naivi putem fi încercând să-l excludem pe Dumnezeu din cotidianul existenței noastre, închizându-l între zidurile mănăstirilor, spre exemplu. Ajută-i azi pe cei de lângă tine să-L vadă pe Cel după care le însetează sufletul.   ,,Sunt un nimeni care le spune tuturor despre Cineva care va salva pe oricine va chema Numele Său.” Reggie Jackson

  Daniel Mihăilă, pastor tineret, Conferința Muntenia

  Cât de naivi suntem - 2019. Dar cum vor chema pe Acela în care n'au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n'au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Romani 10:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului!

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...