Scuza seculară

  Dar cum vor chema pe Acela în care n’au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n’au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Romani 10:14

  Un refren pe care îl auzim în lumea creștină când vine vorba de misiune, este acela că oameni sunt seculari și că nu mai vor să audă de Dumnezeu. Acest lucru este cât se poate de adevărat, dar Biblia ne învață că nu trebuie să ne mulțumim cu această stare a lucrurilor. 

  Isus deplângea lipsa lucrătorilor când se uita la o lume care moare fără o relație salvatoare cu Dumnezeu. Cu alte cuvinte noi trebuie să contextualizăm, să adaptăm mesajul atât pentru omul intelectual, de știință, ateu cât și pentru omul de rând.

  Mai mult de 2 miliarde de oameni nu au auzit vestea cea bună. Acest verset cheamă la un răspuns din partea fiecăruia. Oricine poate să aducă oamenii din jur, mai aproape de influență lui Dumnezeu, sau la un nivel de maturitate spirituală prin care să aibă mai multe șanse la o relație salvatoare și cât mai strânsă cu El. 

  Oriunde te miști în această lume, fie că vorbești sau pur și simplu te afli, El vrea că să fii o persoană care propovăduiește împăcarea cu Dumnezeu. Trăiește o viață, care să îi facă chiar și pe cei mai înverșunați atei să creadă în Dumnezeul tău!

  Robert Costache, pastor de tineret, Peretu

  Scuza seculară - 2019. Dar cum vor chema pe Acela în care n'au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n'au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Romani 10:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...