Scuza seculară

Dar cum vor chema pe Acela în care n’au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n’au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Romani 10:14

Un refren pe care îl auzim în lumea creștină când vine vorba de misiune, este acela că oameni sunt seculari și că nu mai vor să audă de Dumnezeu. Acest lucru este cât se poate de adevărat, dar Biblia ne învață că nu trebuie să ne mulțumim cu această stare a lucrurilor. 

Isus deplângea lipsa lucrătorilor când se uita la o lume care moare fără o relație salvatoare cu Dumnezeu. Cu alte cuvinte noi trebuie să contextualizăm, să adaptăm mesajul atât pentru omul intelectual, de știință, ateu cât și pentru omul de rând.

Mai mult de 2 miliarde de oameni nu au auzit vestea cea bună. Acest verset cheamă la un răspuns din partea fiecăruia. Oricine poate să aducă oamenii din jur, mai aproape de influență lui Dumnezeu, sau la un nivel de maturitate spirituală prin care să aibă mai multe șanse la o relație salvatoare și cât mai strânsă cu El. 

Oriunde te miști în această lume, fie că vorbești sau pur și simplu te afli, El vrea că să fii o persoană care propovăduiește împăcarea cu Dumnezeu. Trăiește o viață, care să îi facă chiar și pe cei mai înverșunați atei să creadă în Dumnezeul tău!

Robert Costache, pastor de tineret, Peretu

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video