Apateismul

  Dar cum vor chema pe Acela în care n’au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n’au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Romani 10:14

  Multă vreme am crezut că cea mai joasă treaptă în relația cu Dumnezeu este ateismul. Refuzul total de a accepta ideea despre existența unei ființe superioare care conduce Universul este de neconceput pentru o minte înțeleaptă. Era vremea în care dacă abordai un ateu pentru o discuție despre Dumnezeu aducea imediat argumentul certitudinii. L-a văzut cineva pe Dumnezeu? Dacă nu înseamnă că nu avem ce discuta. Am mai crescut și am descoperit multe feluri prin care oamenii au ales să Îl ignore sau să nu-L ia în serios.

  Recent am mai descoperit o clasă de oameni care se înscriu în categoria celor amintiți mai sus. Ei nu neagă existența lui Dumnezeu, nici nu luptă împotriva Lui. Ei doar nu sunt interesați de El. Dacă există sau dacă nu există este tot una pentru ei. I-am numit apatei. Ei sunt apatici față de ideea de Dumnezeu. În cartea Judecători se vorbește despre o generație de oameni care nu-L cunoșteau pe Dumnezeu. Dar aceștia au fost crescuți în familii temătoare de Dumnezeu. Părinții lor au văzut minunea ieșirii din Egipt și a intrării în Canaan, au mâncat mană, au văzut soarele oprindu-se pe cer, au trecut prin Marea Roșie și prin Iordan ca pe uscat. Copiii lor însă nu-L cunoșteau pe Dumnezeu. 

  Dacă există vreun secret pentru o viață de succes, o viață împlinită, o viață cu scop, atunci acela este cunoașterea lui Dumnezeu. Caută-L în fiecare zi și fă din cunoașterea Lui scopul vieții tale.

  Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

  Apateismul - 2019. Dar cum vor chema pe Acela în care n'au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n'au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Romani 10:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...