Apateismul

  Dar cum vor chema pe Acela în care n’au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n’au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Romani 10:14

  Multă vreme am crezut că cea mai joasă treaptă în relația cu Dumnezeu este ateismul. Refuzul total de a accepta ideea despre existența unei ființe superioare care conduce Universul este de neconceput pentru o minte înțeleaptă. Era vremea în care dacă abordai un ateu pentru o discuție despre Dumnezeu aducea imediat argumentul certitudinii. L-a văzut cineva pe Dumnezeu? Dacă nu înseamnă că nu avem ce discuta. Am mai crescut și am descoperit multe feluri prin care oamenii au ales să Îl ignore sau să nu-L ia în serios.

  Recent am mai descoperit o clasă de oameni care se înscriu în categoria celor amintiți mai sus. Ei nu neagă existența lui Dumnezeu, nici nu luptă împotriva Lui. Ei doar nu sunt interesați de El. Dacă există sau dacă nu există este tot una pentru ei. I-am numit apatei. Ei sunt apatici față de ideea de Dumnezeu. În cartea Judecători se vorbește despre o generație de oameni care nu-L cunoșteau pe Dumnezeu. Dar aceștia au fost crescuți în familii temătoare de Dumnezeu. Părinții lor au văzut minunea ieșirii din Egipt și a intrării în Canaan, au mâncat mană, au văzut soarele oprindu-se pe cer, au trecut prin Marea Roșie și prin Iordan ca pe uscat. Copiii lor însă nu-L cunoșteau pe Dumnezeu. 

  Dacă există vreun secret pentru o viață de succes, o viață împlinită, o viață cu scop, atunci acela este cunoașterea lui Dumnezeu. Caută-L în fiecare zi și fă din cunoașterea Lui scopul vieții tale.

  Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

  Apateismul - 2019. Dar cum vor chema pe Acela în care n'au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n'au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Romani 10:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...