Ecuație

  Dar cum vor chema pe Acela în care n’au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n’au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Romani 10:14

  Câte întrebări dificile… Este greu de crezut că Pavel a concentrat atâtea necunoscute într-o ecuație fără să urmărească un rezultat. Toate întrebările duc însă spre o singură rezolvare: oamenii Îl vor căuta pe Dumnezeu și vor crede în El dacă mai înainte de toate va fi fost cineva care să le spună despre El. Iar acel propovăduitor nu este altcineva decât cel care citește. Da, tu! Atâtea lucruri uimitoare, atâtea minuni și întâmplări prin care L-ai descoperit pe Dumnezeu nu merită să rămână ascunse. Vorbește despre ele! Spune altora cât de mult înseamnă Dumnezeu pentru tine, cum îți vorbește în fiecare zi din Cuvânt, cum îți deschide ușile când nu mai vezi nicio ieșire. Nu trebuie să fii un mare evanghelist. Nu trebuie să fii teolog ca să poți spune cum îți ascultă Dumnezeu ruga. O mărturie personală simplă și adesea stângace poate fi mai valoroasă decât cea mai elocventă predică. Nu e greu. 

  Iar odată ce vei încerca, vei vedea că însuși sufletul tău va fi săturat de mărturia pe care o vei oferi. Ce-ar fi să începi chiar azi?

  Dorin Cristea, director de tineret, Conferința Moldova

  Ecuație - 2019. Dar cum vor chema pe Acela în care n'au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n'au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Romani 10:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...