Ecuație

  Dar cum vor chema pe Acela în care n’au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n’au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Romani 10:14

  Câte întrebări dificile… Este greu de crezut că Pavel a concentrat atâtea necunoscute într-o ecuație fără să urmărească un rezultat. Toate întrebările duc însă spre o singură rezolvare: oamenii Îl vor căuta pe Dumnezeu și vor crede în El dacă mai înainte de toate va fi fost cineva care să le spună despre El. Iar acel propovăduitor nu este altcineva decât cel care citește. Da, tu! Atâtea lucruri uimitoare, atâtea minuni și întâmplări prin care L-ai descoperit pe Dumnezeu nu merită să rămână ascunse. Vorbește despre ele! Spune altora cât de mult înseamnă Dumnezeu pentru tine, cum îți vorbește în fiecare zi din Cuvânt, cum îți deschide ușile când nu mai vezi nicio ieșire. Nu trebuie să fii un mare evanghelist. Nu trebuie să fii teolog ca să poți spune cum îți ascultă Dumnezeu ruga. O mărturie personală simplă și adesea stângace poate fi mai valoroasă decât cea mai elocventă predică. Nu e greu. 

  Iar odată ce vei încerca, vei vedea că însuși sufletul tău va fi săturat de mărturia pe care o vei oferi. Ce-ar fi să începi chiar azi?

  Dorin Cristea, director de tineret, Conferința Moldova

  Ecuație - 2019. Dar cum vor chema pe Acela în care n'au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n'au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Romani 10:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Nu ești singur!

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!