Speranța din marea Dezamăgire

  Căci Eu știu gândurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11

  Iubesc natura. Însă farmecul deplin al acesteia îl regăsesc în excursiile la munte. Zilele trecute, coboram pe o potecă îngustă și admiram culorile toamnei montane. Simțeam atât încântare cât și o urmă de tristețe. De îndată mi-am amintit că ziua de 22 octombrie poartă multe învățături.

  In 22 octombrie 1844 a avut loc evenimentul consemnat în istoria bisericii ca „Marea dezamăgire”. În această zi de toamnă, un grup de credincioși împreună cu William Miller au așteptat revenirea lui Isus. William Miller, un fermier modest, cu caracter integru  studiase Biblia timp de doi ani și ajunsese la concluzia că Isus trebuia să revină, conform profețiilor din Daniel, în anul 1844. El a început să predice despre ceea ce descoperise în Scriptură. Mulți credincioși i s-au alăturat și au început pregătirile pentru marele eveniment. Însă data de 22 octombrie 1844 a trecut fără ca evenimentul așteptat să aibă loc. A urmat o dezamăgire cruntă. Undeva în studiul lor se strecurase o greșeală. Credința lor era puternic încercată. Cu toate acestea, unii dintre ei au continuat să se roage și să studieze Biblia, astfel că în dimineața zilei de 23 octombrie Dumnzeu le-a oferit un răspuns prin Hiram Edson, care a înțeles unde se strecurase greșeala din studiu.

  Acest episod din istoria bisericii ne demonstrează că Dumnezeu are întotdeauna un plan, o soluție. Deși frunzele copacilor cad îngălbenite acum, Dumnezeu știe că, în planul Său, la primăvară, copacii vor fi plini de frunze. Indiferent de cât de grele pot părea unele momente, nu  uita niciodată ceea ce îți spune Dumnezeu în Ieremia 29:11„Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.”

  Ilyes Martin, Director asistent departamentul de tineret, Conferința Transilvania de Nord.

  Speranța din marea Dezamăgire - 2019. Căci Eu știu gândurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...