Speranța din marea Dezamăgire

  Căci Eu știu gândurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11

  Iubesc natura. Însă farmecul deplin al acesteia îl regăsesc în excursiile la munte. Zilele trecute, coboram pe o potecă îngustă și admiram culorile toamnei montane. Simțeam atât încântare cât și o urmă de tristețe. De îndată mi-am amintit că ziua de 22 octombrie poartă multe învățături.

  In 22 octombrie 1844 a avut loc evenimentul consemnat în istoria bisericii ca „Marea dezamăgire”. În această zi de toamnă, un grup de credincioși împreună cu William Miller au așteptat revenirea lui Isus. William Miller, un fermier modest, cu caracter integru  studiase Biblia timp de doi ani și ajunsese la concluzia că Isus trebuia să revină, conform profețiilor din Daniel, în anul 1844. El a început să predice despre ceea ce descoperise în Scriptură. Mulți credincioși i s-au alăturat și au început pregătirile pentru marele eveniment. Însă data de 22 octombrie 1844 a trecut fără ca evenimentul așteptat să aibă loc. A urmat o dezamăgire cruntă. Undeva în studiul lor se strecurase o greșeală. Credința lor era puternic încercată. Cu toate acestea, unii dintre ei au continuat să se roage și să studieze Biblia, astfel că în dimineața zilei de 23 octombrie Dumnzeu le-a oferit un răspuns prin Hiram Edson, care a înțeles unde se strecurase greșeala din studiu.

  Acest episod din istoria bisericii ne demonstrează că Dumnezeu are întotdeauna un plan, o soluție. Deși frunzele copacilor cad îngălbenite acum, Dumnezeu știe că, în planul Său, la primăvară, copacii vor fi plini de frunze. Indiferent de cât de grele pot părea unele momente, nu  uita niciodată ceea ce îți spune Dumnezeu în Ieremia 29:11„Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.”

  Ilyes Martin, Director asistent departamentul de tineret, Conferința Transilvania de Nord.

  Speranța din marea Dezamăgire - 2019. Căci Eu știu gândurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...